У Знам’янці Другій на Кіровоградщині відрили рух мостом

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області

У селищі Знам'янка Друга Кропивницького району Кіровоградської області, відкрили рух мостом, розташованим на трасі міжнародного значення Стрий-Ізварине. Про це Суспільному розповіла заступниця начальника служби автомобільних доріг в області Жанна Петрович.

Рух мостом перекрили 26 серпня 2021 року. На першу за понад 60 років реконструкцію з державного бюджету виділили 210 мільйонів гривень. На початку робіт рух мостом планували відновити в грудні. Не встигли через дощову осінь – перенесли плани на весну 2022 року, та призупинили роботи через повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Від початку ремонту минуло 16 місцяців.

"Міст відрили лише для руху машин. Пішохідна зона не готова. Заявлений термін виконання робіт – 18 місяців. Протягом шести місяців після 24 лютого роботи не відбувалися, але все одно поки ми в терміни вкладаємося. Нині є перебої з поставкою матеріалів, зокрема металу, тому терміни завершення усіх робіт назвати не можу",– сказала Жанна Петрович.

Що відомо

  • Міст розширили з семи до дев’яти метрів. Довжина мосту без насипів – 215 метрів, з насипами – до 400 метрів. По обидва боки від проїжджої частини мають облаштувати монолітні тротуари завширшки 180 сантиметрів кожен.
  • Через ремонт мосту біля Знам'янки вантажівки їздили селом Богданівка. Місцеві жителі протестували.

Новости Украины