Україна готова до переговорів з РФ: в Офісі президента назвали умову для Кремля

Україна готова до переговорів із Росією і не відмовлялася від них. Однак цей процес почнеться лише тоді, коли держава-агресор виведе свої війська з наших територій.

Відео дня

Про це у своєму Twitter написав радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк. Він додав: якщо чинний президент РФ не готовий піти на такі умови, то ми дочекаємося наступного.

«Потрібно розуміти: Україна ніколи не відмовлялася від переговорів. Наша переговорна позиція відома та відкрита: 1. Спочатку РФ виводить війська з України. 2. Далі – все інше», – наголосив представник ОП.

«Чи готовий Путін? Очевидно, ні. Тому ми конструктивні у своїй оцінці: будемо говорити з наступним лідером РФ», – додав він.

Нагадаємо: раніше італійське видання La Republika повідомило, що звільнення українськими військами тимчасово окупованого Росією Херсона має не лише стратегічне значення з військового погляду, воно украй важливе також із погляду політики та дипломатії. Поразка Росії у битві за Херсон може дати поштовх для початку реальних переговорів із Москвою.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– із заявою про «готовність до переговорів» з Україною виступила речниця МЗС РФ Марія Захарова. Вона наголосила, що країна-агресор при цьому «керуватиметься національними інтересами та цілями»;

– президент України Володимир Зеленський заявив, що «референдуми», які Росія використала для злочинної анексії українських областей, стали останньою краплею для української влади та унеможливили переговори з країною-агресором. Відновити діалог можна буде лише після того, як війська РФ відступлять та визнають провину.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины