Українського бійця UFC Доскальчука зловили на допінгу: термін дискваліфікації

Олександр Доскальчук
/ Twitter

Ексчемпіон M-1 Global українець Олександр Доскальчук (10-2) отримав дискваліфікацію на тривалий термін за вживання допінгу. У його організмі був знайдений местеролон.

Українського бійця відсторонили від змішаних єдиноборств на 14 місяців. Про це повідомило американське антидопінгове агентство USADA.

Варто побачити: Українець шаленою комбінацією ударів відправив у нокаут непереможного поляка: відео

6 червня Доскальчук здав обов’язковий аналіз для перевірки на допінг. Результати були неприємними для українських любителів UFC, у його організмі знайшли метаболіти местеролону. Ця речовина входить у список заборонених препаратів.

Дискваліфікація діятиме до 6 серпня 2021 року.

Що таке местеролон?

Це андрогенний та анаболічний стероїдний препарат, який використовується в основному для лікування низького рівня тестостерону.

Хто такий Олександр Доскальчук

  • Перший бій провів у 2012 році. У всіх поєдинках здобув 10 перемог та лише одного разу зазнав поразки.
  • У своєму дебюті здобув перемогу вже в першому раунді над топовим українським бійцем Віталієм Бранчуком. Ця перемога стала проявом чемпіонських амбіцій ще на початку кар’єри чернівецького бійця.
  • Провівши не надто багато поєдинків, але підписав контракт з організацією М-1 Global. В дебюті переміг шведського бійця корейського походження Хван Сун Лі рішенням суддів.
  • Вже в другому поєдинку провів бій за титул чемпіона організації проти росіянина Володимира Малигіна та переміг суперника.
  • Поєдинок Доскальчука і Ашимова мав відбутися у Китаї, проте через відсутність візи в останнього бій було перенесено до Росії. У двобою Доскальчук домінував і практично весь час займався побиттям Ашимова та переміг. Ця звитяга стала другою поспіль видовищною перемогою Доскальчука який захистив звання чемпіона.

Источник

Новости Украины