Укрпошта погасила нову марку «Херсон — це Україна!»

За інформацією: Суспільне Херсон.

Погашення марки «Херсон — це Україна!», 9 грудня 2022 року Фото: Наталя Верлата/Суспільне Херсон

9 грудня Укрпошта погасила нову марку "Херсон — це Україна!". У деокупованому обласному центрі до головпоштамту прийшли херсонці, щоб придбати марки та розіслати листівки.

Херсонець Володимир Макуха прийшов на головпоштамт за марками "Херсон — це Україна". Чоловік збирається розіслати 50 листівок з ними друзям в Україні, Литві, Латвії та Польщі. У руках тримає прапор, який зберігав вдома 255 днів окупації.

"Він був разом з нами у нас вдома. Більш того, одного разу, коли нас не було вдома, нам сусіди розповіли, що когось військові окупанти російські шукали в нашому під’їзді. Начебто хтось з наших сусідів свого часу був в АТО, але вони нишпорили по всім хатам і шукали. Тобто цей прапор один із символів і свідок протистояння херсонців під час окупації", — говорить Володимир Макуха.

Херсонець Володимир Макуха прийшов на головпоштамт за марками «Херсон — це Україна», 9 грудня 2022 року ФОТО: Суспільне Херсон

Разом з цим прапором вдома у Володимира Макухи зберігалися прапори Литви, Латвії та Польщі.

"На мене виходили друзі з Латвії. Вони просили листівку, яка символізує і звільнення Херсона, що Херсон — це Україна", — каже Володимир Макуха.

Тетяна Суріна прийшла відправити замовного листа. На погашення марки “Херсон — це Україна”, говорить, потрапила випадково.

"Оскільки ми дуже чекали цієї події, звичайно, що я захотіла їх придбати. Подарую одному дуже доброму нашому другу нашої сім’ї, який нам дуже допомагав під час окупації, сину і нам залишу вдома напам’ять", — каже Тетяна Суріна.

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський на погашенні марки «Херсон — це Україна!», 9 грудня 2022 року ФОТО: Наталя Верлата/Суспільне Херсон

Марку "Херсон — це Україна" присвятили звільненню міста від росіян. Художник Андрій Сагач зобразив символ Херсонщини — кавун. Всього Укрпошта випустила 900 тисяч марок на 150 тисячах аркушів, — розказав генеральний директор підприємства Ігор Смілянський.

"Я приїхав у Херсон у перший день після звільнення. Люди сказали: “Кавун — це круто, але в нас ще є помідори”. Тому в нас є. Ми випустили листівку з помідорами теж, щоб нікого не ображати. Це листівка “Херсон — це Україна”. І ось така листівка з HIMARS і помідорами", — розповів генеральний директор Укрпошти.

О 10-й годині на Київському головпоштамті також відбулося погашення марки. Там автор художник Андрій Сагач провів автографсесію. На погашення прийшли близько 900 людей.

Що відомо

  • 8 грудня Укрпошта повідомила, що у Херсоні 9 грудня погасить нову марку "Херсон — це Україна!" Випуск присвятили звільненню обласного центру від російських окупантів, на марці зображений символ міста — кавун.
  • У Херсоні Укрпошта презентувала та погасила марки до Дня Збройних сил України. Нова колекція називається "Зброя Перемоги". Це вдячність воїнам за стійкість, міць і відвагу.
  • Укрпошта 11 листопада запустила марку "Херсон – це Україна!". Це перша поштова марка, яка присвячена місту-герою.
  • Спецпогашення марки про Кримський міст відбулося у Києві зранку 4 листопада. Це сталося на пішохідно-велосипедному мосту, поруч з яким влучила російська ракета 10 жовтня. Тираж марки становить 300 тисяч маркових аркушів або 2,1 млн марок.

Новости Украины