Урожай хурми збирають на Херсонщині

До кінця листопада у селі Плодове Херсонської області триватиме збір хурми. Саджанці екзотичних дерев селекціонують та адаптують до українського клімату у науково-дослідному господарстві. Хурму у Плодовому вирощують понад 30 років.

Науковці вже запатентували три різновиди фрукту — “Говерла”, “Роман Кош” та “Роджерс”.  Плід кожного виду відрізняється за формою, розміром, смаком. Найбільші можуть сягати ваги у 300 г, дрібні важать менше 100 г, при цьому саме вони легше переносять заморозки. Загальна площа дослідного господарства — 760 га. До окупації Криму воно було підрозділом Нікітського ботанічного саду. Потім стало частиною Інституту рису Національної академії аграрних наук України.

Багаторічний досвід селекції науковців став популярним: за саджанцями їхніх екзотичних дерев приїжджають з усіх куточків країни.Урожай хурми науковці планують збирати до кінця листопада. Кажуть, плоди у холодному приміщенні можуть зберігатися свіжими до кінця зими. Їх не продають, а роздають колегам та гостям. Окрім хурми, у дослідному господарстві вирощують китайські фініки, ківі, банани.

https://agrotrend.com.ua

Источник

Новости Украины