З Козацького на Херсонщині евакуювали всі родини з дітьми — голова ОВА

За інформацією: Суспільне Херсон.

Фото: Олександр Прокудін/Telegram

Станом на 12 квітня на Херсонщині з Козацького евакуювали всі родини з дітьми. 19 дітей, які там до цього перебували, виїхали на Миколаївщину, повідомив у Telegram голова ОВА Прокудін.

За словами Прокудіна, починаючи з 26 березня 2023 року, із небезпечних населених пунктів Херсонської області евакуювали 66 дітей.

"Два прибережні населені пункти Козацьке і Веселе найбільш обстрілюються російськими військовими. Росіяни постійно обстрілюють місцеве населення і перебувати там дуже небезпечно, а дітям — взагалі не можна", — написав Прокудін.

Також він повідомив, що в Веселому досі перебувають 14 дітей.

"Ми проводимо роз'яснювальну роботу з батьками щодо необхідності евакуації, але поки батьки не дослухаються до доводів безпеки та не хочуть евакуюватись до с. Коблеве Миколаївської області. Маю надію, що батьки проявлять розуміння та допоможуть нам вивезти дітей з небезпечного населеного пункту", — зазначив Прокудін.

Що відомо

  • 11 квітня, працівники Бериславського районного відділу поліції евакуювали із села Новоберислав матір та 11-річну дочку.
  • З Козацького на Херсонщині 1 квітня евакуювали багатодітну сім’ю.
  • На Херсонщині правоохоронці евакуювали з селища Козацьке Новокаховської громади 5 квітня родину: матір та двох її синів віком 15 та 28 років.
  • На Херсонщині з Козацького Новокаховської МТГ 9 квітня поліцейські та волонтери евакуювали ще дві родини.

Новости Украины