З Кропивницького відправили військовим на фронт майже півтори тисячі вареників

За інформацією: Суспільне Вінниця.

фото Суспільне Кропивницький

З Кропивницького відправили військовим на фронт майже півтори тисячі вареників. Про це Суспільному розповіла координаторка проекту "Вареникотерапія" Марія Чорна. Їх наліпили студенти і викладачі коледжу харчування під час встановлення світового рекорду. До акції долучились жителі 17 країн світу. За кордоном вареники продають, гроші передають на потреби української армії.

Варили вареники в приміщенні коледжу харчування і торгівлі.

"Заллємо вареники засмажкою з нашого українського сала та цибулі. Охолодимо і плануємо пофасувати у 12 відерок по півтора кілограми. Потім відправимо нашим хлопцям, щоб їм було смачно і щоб трішки підняти настрій", – розповіла майстриня коледжу Олена Москаленко.

1429 вареників з капустою і картоплею за годину наліпили минулої неділі двадцятеро кропивничан для встановлення світового рекорду з масового ліплення вареників. Українці в 17 країнах світу за годину зробили 7027 вареників.

Окрім вареників, військовим відправили 86 пиріжків з капустою.

"Вирішили порадувати хлопців. Пиріжки дуже смачні. Пекли їх студенти та викладачі коледжу з любов'ю", – розповіла студентка Єлизавета Михлюк

фото Суспільне Кропивницький

Приготоване з Кропивницького везтимуть військовим волонтери зі Львова. Голова міжнародного штабу допомоги українцям Ганна Крисюк сказала, що кропивницькі вареники їстимуть військові, які нині на лінії вогню.

"Це п'ять військових бригад в Авдіївці, де служать військові з центральної України та Львівщини. Ще повеземо вареники на Харківщину, Херсонщину, усього у нас буде п'ять зупинок. Також опікуємося і цивільним населенням, яке нині під обстрілами, без світла і води".

фото Суспільне Кропивницький

Ще військовим передадуть бронежилети і машини. Зі слів члена волонтерського об’єднання "Львівський оборонний кластер" Кирила Новікова, з березня виготовили 85 тисяч бронежилетів. "Ми організували їх виробництво у Львові, мова йде про четвертий клас захисту. В цій гуманітарній місії ми веземо 200 бронежилетів та передаємо три автомобілі".

За словами Ганни Крисюк, 9 листопада волонтери вирушили зі Львова у сьому гуманітарну місію.

Новости Украины