За гроші маріупольської міськради. У кропивницькому центрі «ЯМаріуполь» переселенцям роздають теплі набори

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Суспільне Кропивницький

У кропивницькому центрі "ЯМаріуполь" переселенцям роздають теплі набори, щоб комфортніше пережити зиму. Це тепловентилятори, подушки, ковдри, постільна білизна та рушники. Керівник центру Дімітрій Голубченко розповів Суспільному, за тиждень роздали 200 таких наборів. Купували їх для 17 центрів "ЯМаріуполь" коштом Маріупольської міськради.

Нині у Кропивницькому живуть дві тисячі переселенців з Маріуполя. "У нас була проведена кампанія щодо формування заяв від людей. Потреба виявилась у близько 600 наборах".

Для отримання набору, необхідно надати паспорт з маріупольською реєстрацією та довідку переселенця.

Пенсіонерка з Маріуполя Лідія Меркулова говорить, на двох з чоловіком цих речей достатньо. "Ми виїхали з Маріуполя, у нас не було нічого. Сиділи в підвалі три тижні. Пенсію отримуємо, дві тисячі, за квартиру платимо".

Зимовий набір отримав Анатолій Глуходід. Радіє, що попри втрачене через росіян майно, з рідними лишилися живі. "Новеньке, гарне, дуже приємно. Ми з Маріуполя виїхали, нічого не могли з собою взяти, тому що не було що брати, вже нічого не було. Везіння, що машина залишилась".

Новости Украины