Кропивничан вчитимуть створювати комікси

За інформацією: Суспільне Вінниця.

unsplash.com / Фото ілюстративне

Кропивничан вчитимуть створювати комікси, організувавши навчальні курси з письма та з ілюстрації в рамках проєкту "Творча Академія Кропивницького". Про це Суспільному розповів керівник проєкту Максим Тодоров. Курси безкоштовні, охочі їх відвідати мають зареєструватися.

Зі слів Максима Тодорова курс розрахований на молодь 16-26 років, але подаватись на курси можуть усі охочі: "Ми чекаємо на людей, які вже мають якість творчі доробки, не обов’язково професійні, будь-якого рівня. Та ми хочемо, щоб до нас приходили з чимось, щоб ми бачили нинішній рівень і допомогли його підвищити".

Про курси

Мистецтву розповідати історії та розробці сценаріїв до коміксів учасників курсу навчатиме тренерка з креативного письма Наталя Фенько, художниця Валерія Коява навчатиме основам теорії кольору та композиції, розповів керівник проєкту: "Програми обох курсів будуть поєднані між собою. Особливість нашого курсу полягає в тому, що за його підсумками курсів учасники створять свій мініпроєкт – комікс".

Курси запустять паралельно. Зі слів Максима, письменників навчатимуть створювати сюжети, ілюстраторів – ілюструвати сюжети: "І от ми створимо команду, яка буде працювати над збіркою коміксів, яку ми сподіваємося видати вже за декілька місяців".

Навчання триватиме близько двох місяців, заняття відбуватимуться онлайн, двічі на тиждень. Обидва курси – безкоштовні, друк книги коміксів, за інформацією керівника проєкту, оплатять організатори. Презентацію книги коміксів, створеної за результатами курсів, планують на березень. Вона відбудеться на фестивалі творчих дебютів та прем’єр "KropCon" від "Творчої академії Кропивницького".

Зареєструватися на обидва курси можна до 18 січня, заповнивши спеціальну форму.

Що відомо

"Творча академія Кропивницького" – це проєкт, створений в рамках програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) UPSHIFT, яка реалізується у понад 20 країнах. Метою проєкту – створення спільноти творчих людей задля їхньої мистецької реалізації, реінтеграція переселенців, які цікавляться чи займаються творчістю. За словами Максима Тодорова, акцентуються на письмі, ілюстрації та музиці. В рамках проєкту у Кропивницькому відбулися перші "Квартирник про свічках" та Форум імені Григорія Сковороди, присвячений 300-ій річниці від дня його народження.

Новости Украины