«Непереможені». У Кропивницькому готують другу книгу про загиблих військових

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Перша книга «Непереможені», присвячена загиблим учасникам АТО/ООС. Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому розпочали роботу над другим виданням історій про захисників, які загинули у 2022 році “Непереможені”. Рідних військових, які загинули під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну запросили до міської ради, аби разом обговорити питання створення книги.

Радниця начальника обласної військової адміністрації Євгенія Шустер сказала Суспільному, що видаватимуть книжку у видавництві “Імекс-ЛТД”, над текстами працюватиме місцевий журналіст Сергій Полулях.

Формат книжки затвердила художня рада. Скільки у видання увійде історій про військових, директорка видавництва Тамара Самиляк сказала, поки назвати не може.

"Тільки розпочалася робота, все залежатиме від того, скільки рідні принесуть історій. Також рано говорити ще про тираж".

Журналіст Сергій Полулях розповів, що з рідними загиблих буде зустрічатися у видавництві.

"Ніні розпочався перший етап. Декілька тижнів ми будемо збирати інформацію про загиблих військових. З рідними будемо спілкуватися і телефоном, і особисто, вони обовязково повинні принести фотографії з різних періодів життя — це можуть бути шкільні, студентські фото, і головне — військові. Потім зібрану інформацію буду обробляти і писати книжку відповідно до затвердженого формату".

Гроші на книжку “Непереможені” виділять з бюджету міста. Яку саме суму, нині не називають. Книжку розповсюдять по бібліотеках та музеях. Рідні отримають по примірнику книги безплатно.

Це друге видання серії "Непереможені", перший альманах був присвячений загиблим учасникам АТО/ООС. До видання увійшли 65 історій. Тираж – 352 примірники. Книги передали у бібліотеки міста, у школи, громадським організаціям та родинам загиблих. На друк витратили 105 тисяч 765 гривень.

Новости Украины