П’ять років за шпигунство. На Кіровоградщині оголосили вирок чоловіку, який передавав дані про сховища зброї та ППО

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Суд оголосив вирок за шпигунство на користь Росії. СБУ

Олександрійський міськрайонний суд оголосив вирок коригувальнику, який передавав російським спецслужбам інформацію про військові обʼєкти у Кіровоградській області. Його ув’язнили на п’ять років.

Про це розповіла Суспільному речниця управління СБУ в області Юлія Ткач.

За даними речниці, обвинувачений передавав дані про пункти дислокації українських комплексів протиповітряної оборони, склади з озброєнням та боєприпасами. Отримані відомості направляв до декількох російських Тelegram-каналів, які координують спецслужби РФ для збору розвідданих про Сили оборони України.

"Чоловік це робив з ідейних переконань і з власної ініціативи. Він виходив на місцевість, де приховано фіксував об’єкти військової інфраструктури. Для конспірації постійно змінював сім-карти мобільних операторів".

Затримали чоловіка 20 лютого цього року працівники СБУ.

Обвинувачений — житель Олександрії. Йому 45 років. Чоловік повністю визнав свою провину, розповіла Суспільному речниця обласної прокуратури Наталія Алєксєєнко.

Суд визнав чоловіка винним за частиною 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів ЗСУ).

Новости Украины