Застосунок «Повітряна тривога» від Ajax Systems вже завантажили понад 2 млн користувачів. Що є в оновленні

В умовах російської агресії стає нагальною потребою збереження життя мирних мешканців. У разі небезпеки бомбардувань у населених пунктах подаються сигнали тривоги. Застосунок «Повітряна тривога», який можна скачати на свій телефон, вчасно сповістить про настання загрози і підкаже, коли виникає необхідність сховатися в укриття.

Як працює застосунок «Повітряна тривога»

Компанія Ajax Systems за підтримки Мінцифри випустила додаток «Повітряна тривога». Кожен, хто завантажить його на свій мобільний пристрій з Google Play Market чи AppStore, обирає область, звідки хоче отримувати сигнали про небезпеку.

Реєструватися у системі, сповіщати про свою геолокацію чи надавати конфіденційну інформацію немає необхідності. Застосунок буде подавати гучний сигнал на кшталт сирени у разі повітряної, хімічної, техногенної чи інших небезпек, спираючись на тривогу від системи цивільної оборони. Додаток спрацює навіть якщо смартфон вимкнений чи перебуває у сплячому режимі. Сигнал про припинення тривоги також надаватиметься користувачу.

Відмінності версії «Повітряна тривога 2.0»

«Повітряну тривогу» було випущено 1 березня. Застосунок відразу ж потрапив у ТОП AppStore серед українських новин. Його вже завантажило понад 2 мільйона українців. За тиждень вийшло оновлення додатку. Тепер його можуть завантажити не лише власники iOS та Android, а й ті, хто володіє Huawei.

Можливості оновленої «Повітряної тривоги 2.0»:

  • охоплено всі області країни;
  • додано можливість обирати місто чи територіальну громаду;
  • можна перевіряти статус повітряної тривоги у конкретній області;
  • сигнал тривоги подається до 30 сек.;
  • змінено сигнал відбою на спокійніший;
  • додано відповіді на запитання – FAQ;
  • робота застосунку стала стабільнішою;
  • змінено дизайн додатку.

Користувачі, що мають першу версію «Повітряної тривоги», мають оновити її самотужки до 2.0 або переустановити додаток. Зробити це можна тут: https://ajax.systems/ua/blog/zastosunok-povitryana-trivoga/. Версія доступна для власників iOS, Android, Huawei.

Встановлення застосунку допомагає почути сигнал тривоги в місцях, куди не чутно вуличних сирен. Але ігнорувати тривожні сигнали з гучномовців у своєму населеному пункті в будь-якому разі не треба. Застосунок є додатковою можливістю убезпечити власне життя і своїх рідних.

Завдяки завантаженню застосунку «Повітряна тривога» є можливість своєчасно отримати сигнал про небезпеку і перейти в укриття.

Новости Украины