Завдали збитку на понад мільйон гривень: на Полтавщині у рибалок вилучили незаконний вилов

За інформацією: Суспільне Полтава.

Національна поліція

У Кременчуцькому районі затримали чоловіків, які сітками ловили рибу. Загальна вартість збитку, який вони завдали державі, — понад 1 мільйон 200 тисяч гривень. Про це 24 вересня Суспільному повідомила речниця поліції Полтавщини Поліна Ларіна.

Рибалок виявили на території Сулинського заказника поблизу села Шушвалівка Градизької громади 23 вересня близько 08:00.

Вилучені поліцією знаряддя рибних браконьєрів. Національна поліція

"Дізнавачі поліції попередньо встановили, що троє місцевих мешканців: 1979-го, 1993-го та 2003-го років народження, на промисловому катері з навісним двигуном та за допомогою 16 риболовецьких сіток, загальною довжиною 1120 метрів незаконно виловили близько 1200 кілограмів риби різних видів, серед яких заборонена для вилову  риба — синець", – повідомив т.в.о начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун.

Щодо цього розпочали кримінальне провадження за частиною першою статті «Незаконне зайняття рибним промислом». Санкція – штраф від 17 000 до 51 000 гривень або обмеження волі на строк до 3 років. Також склади по два адмінпротоколи за частинами третьоюштраф від 2 481 до 12 405 гривень та четвертоюштраф від 24 810 до 49 620 гривень статті "Порушення правил рибальства".

Що відомо:

  • Із 1 квітня на Полтавщині заборонили промисловий вилов риби та пересуватися населенню на плавзасобах річками. Пересуватися на водоймах можуть лише певні категорії. Це, зокрема, військові, правоохоронці.
  • Від 11 квітня на Полтавщині діяла весняно-літня заборона на любительську та спортивну риболовлю.
  • Від 15 серпня у водоймах Полтавщини заборонено ловити раків.

Читайте також:

На Полтавщині у рибалок вилучили вилов на понад пів мільйона гривень

Новости Украины