Зеленський відвідав передові позиції ЗСУ на Донеччині й нагородив захисників Бахмута. Фото

Президент України Володимир Зеленський здійснив нову робочу поїздку до Донецької області й відвідав передові позиції українських військових на Бахмутському напрямку. Де саме побував український лідер, не уточнюється.

Відео дня

Про поїздку глави держави на Донбас пресслужба Офісу президента повідомила 22 березня. Зазначається, що Зеленський заслухав доповіді про оперативну ситуацію та перебіг боїв, поспілкувався з військовослужбовцями і вручив їм нагороди.

«Маю честь сьогодні бути тут, на сході нашої держави, на Донбасі, і нагородити наших героїв, подякувати вам, потиснути руку. Подякувати за те, що захищаєте державу, суверенітет, схід України», – сказав Зеленський, звертаючись до воїнів.

Присутні спершу вшанували хвилиною мовчання Героїв, які віддали життя за рідну країну. Потім президент вручив нагороди бійцям, які показали ефективність, мужність і стійкість.

Зокрема, орден «Золота Зірка» від глави держави отримав артилерист Ілля Вергун. Капітан уже удостоєний звання Героя України.

Із 24 лютого 2022 року він бере участь у захисті країни від російської агресії, безпосередньо керував протитанковими розрахунками при звільненні Тростянця Сумської області, брав участь у стримуванні загарбників на Ізюмському напрямку. Підрозділи під його керівництвом і за особистою участю Вергуна знищили велику кількість ворожої техніки.

Крім того, на сайті Офісу президента оприлюднено фотографії Зеленського в одному зі шпиталів на сході країни. Там президент також зустрівся з воїнами і вручив нагороди.

Як повідомляв OBOZREVATEL, британська розвідка заявила, що українські війська розпочали локальну атаку на захід від Бахмута, щоб не дати окупантам перерізати шляхи постачання. Місто все ще знаходиться під загрозою оточення, але російські наступальні операції втрачають імпульс.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины