Зеленський: Україна робить все, щоб санкції проти атомки РФ були глобальними

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що Україна робить усе, щоб санкції проти російської атомної галузі стали частиною глобальних санкцій проти Росії за війну. Це непросто, враховуючи, що її енергетика, як і раніше, має попит у світі, проте міжнародні партнери усвідомлюють важливість заходів, спрямованих на ізоляцію агресора.

Відео дня

Про це він розповів у зверненні до нації 12 лютого, опублікованому пресслужбою свого Офісу. Президент зазначив, що всі санкції проти РФ долали складний дипломатичний шлях, але врешті-решт були досягнуті, так буде і з «атомкою» (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

«Наприклад, щодо нафти та нафтопродуктів з Росії. Усі елементи російської системи, залучені у війну, забезпечення терору та фінансування агресії, мають бути ізольовані від світової системи. Так і буде!», – наголосив Зеленський.

Також президент звернув увагу на власну енергетику України та звернувся до всіх фахівців, які щодня працюють над запобіганням наслідкам обстрілу громадянської інфраструктури Росією. Саме завдяки їм останні атаки пройшли для українців порівняно без наслідків.

«Цей день і вчорашній більшість українців пройшли без масових відключень. Звісно, в окремих районах та містах були обмеження. Там, де ступінь руйнувань надто значний. Звичайно, з початком нового робочого тижня споживання зросте, а отже, з’являться графіки. Але сам факт, що після постійних терористичних атак ракетами та «шахедами», після масованого ракетного нальоту цього тижня ми можемо пройти такі спокійні енергодні, доводить професіоналізм наших енергетиків та надзвичайну самовідданість кожного та кожного працюючого задля збереження нашої енергосистеми», – зазначив Зеленський.

Лідер нації також окремо подякував українським воїнам, які відважно захищають нашу країну на найгарячіших та найкритичніших напрямках – Бахмут, Вугледар, Годинник Яр, Мар’їнка, Авдіївка, а також всій лінії фронту Донецької, Луганської та Запорізької областей. Він підкреслив, що у Сил оборони немає вихідних, вони виконують свій обов’язок самовіддано, вселяючи віру у перемогу кожному українцю.

«Дякую всім, хто працює заради нашої держави! Слава кожному та кожній, хто в бою! Стійкість, єдність та взаємодопомога – це наша сила! Слава Україні», – завершив своє послання гарант.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Зеленський ухвалив рішення РНБО про застосування санкцій проти 200 осіб, пов’язаних з атомним виробництвом Росії. Під обмеження, зокрема, потрапив радник Володимира Путіна Юрій Ушаков та низка топчиновників російських держпідприємств.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины