Макрон суттєво змінив свою позицію щодо України після того, як хотів зберегти обличчя Путіна, – Зеленський в інтерв’ю Le Figaro

Відтоді, як президент Франції Еммануель Макрон заявляв, що «принижувати» Росію – небезпечно, а його слова про те, що російському диктатору Володимиру Путіну необхідно «зберегти обличчя» стали мемом, пройшло менш як рік. Проте з того часу Макрон суттєво змінився.

Відео дня

Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю Le Figaro. За його словами, Макрон «змінився по-справжньому».

Зеленський підкреслив, що саме лідер Франції «відкрив двері» для постачання танків Україні.

«Я думаю, він змінився. Цього разу він змінився по-справжньому. Адже саме він відкрив двері для постачання танків. Він також підтримав кандидатуру України в ЄС. Я вважаю, що це був реальний сигнал», — заявив президент.

Володимир Зеленський зазначив, що зараз між Україною та Францією є справжня довіра.

«У нас було багато розмов із Францією, Німеччиною та іншими країнами. Я думаю, що сьогодні є справжня довіра», — сказав Зеленський.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна поставить Україні легкі колісні танки AMX-10 RC, не чекаючи на міжнародні угоди між союзниками щодо коаліції допомоги Україні. Крім того, Франція серйозно задумалася про надання нашій армії танків Leclerc власного виробництва. Еммануель Макрон доручив своєму міністру оборони зайнятися вивченням такої можливості.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 8 лютого Володимир Зеленський після візиту в Лондон прибув до Парижа, де зустрівся із Макроном та Шольцом. Лідери націй обговорили подальший хід війни з Росією та постачання українській армії сучасної техніки, включно з бойовими літаками.

Еммануель Макрон підтримав формулу миру, запропоновану Україною для закінчення війни з Росією. Він наголосив, що Київ може розраховувати на допомогу Парижа у встановленні справедливого миру.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины