ЗСУ знищили три склади боєприпасів, гелікоптер та два розвідувальні дрони росіян

ЗСУ знищили три склади боєприпасів, гелікоптер та два розвідувальні дрони росіян

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські захисники 11 січня збили російський гелікоптер Ка-52 і два розвідувальні безпілотники російських військ. Крім того, бійці ЗСУ змогли знищити три склади боєприпасів ворога. Про це повідомляє Facebook Генерального штабу ЗСУ.

— Протягом доби противник завдав 2 ракетних та 22 авіаційних удари. Здійснив 18 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, у тому числі й по цивільній інфраструктурі. Загроза авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України, – розповіли у штабі.

Основні зусилля противник зосереджує на спробах повного захоплення Донецької області, робить наступальні дії на бахмутському напрямі. Намагається взяти під контроль місто Соледар та шляхи постачання наших підрозділів, зазнає великих втрат, бої продовжуються. Також невдалі наступальні дії російські окупанти ведуть на авдіївському напрямку.

— Посилюється тенденція переповнення медичних установ у тимчасово окупованих населених пунктах пораненими російськими окупантами. Так, станом на 9 січня лише у місцевій лікарні Марківки Луганської області додатково розгорнуто 100 ліжко-місць, — зазначили у штабі.

За наявною інформацією, прикордонна служба ФСБ Російської Федерації з 9 січня цього року ввела в дію наказ про забезпечення обмежень виїзду за кордон громадян, придатних до військової служби.

Українська авіація протягом доби завдала тринадцять ударів по районах зосередження окупантів та три удари — по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України вразили ворожий пункт управління, чотири райони зосередження живої сили і військової техніки противника, а також три склади боєприпасів. Крім того, наші захисники збили російський гелікоптер Ка-52, а також два розвідувальні БПЛА, тип яких уточнюється.

Джерело

Новости Украины