Автомийник: як стати фахівцем

Автомийником називають співробітника, який працює на мийках. Зазвичай на цю вакансію беруть людей без досвіду: на неї йдуть студенти, люди, які тимчасово не працюють, або ті, які не мають серйозних вимог до місця роботи. В обов’язки спеціаліста входить мийка кузова автомобіля, прибирання всередині салону, очищення килимків тощо.

Більшість робіт автомийник виконує за допомогою спеціального обладнання, але й ручна праця також присутня. Фахівцю зазвичай видають спеціальний одяг, але все ж умови праці у нього не комфортні, особливо в холодну пору року. У боксі завжди підвищена вологість, присутні протяги, тому робота автомийником підходить не кожному.

Особливості професії

Вчитися на даного фахівця не доведеться: усі премудрості можна освоїти за 1–3 дні. Вам потрібно буде навчитися підбирати потрібну концентрацію шампуню, розібратися в тому, який миючий засіб підходить для кузова, двигуна, салону та ін. Також необхідно освоїти мийку високого тиску: саме нею наноситься та змивається піна.

Рівень зарплати у цих фахівців здебільшого залежить від популярності точки та від швидкості їх роботи. Зазвичай їм платять «мінімалку» плюс відсоток від зароблених грошей. У середньому хороший автомийник отримує близько 7–15 тисяч гривень, але все суто індивідуально. З працевлаштуванням проблем, як правило, немає: претенденти постійно потрібні в дрібні й великі автосервіси, автоцентри, на паркування тощо.

Переваги професії

До переваг роботи слід віднести:

  1. Мінімальний термін навчання. Всього через тиждень ви зможете працювати, як професіонал, який має досвід понад три роки.
  2. Висока заробітна плата. Зазвичай з мийниками розраховуються наприкінці зміни або раз на тиждень.
  3. Можливість кар’єрного росту. Якщо добре зарекомендувати себе, то можна стати керуючим або перейти працювати в автосервісний центр.

Також до переваг варто віднести й те, що більшість робіт не пов’язана з фізичними навантаженнями. Усе робиться за допомогою спеціального обладнання. З мінусів можна виділити постійний контакт з хімією, високу вологість і ризики виникнення простудних захворювань.

Стати мийником може будь-хто, але пріоритет – на боці людей, які відповідально ставляться до завдань і ретельно виконують свою роботу. Гарний зір буде бонусом: ви повинні помічати бруд і пил. Також потрібно вміти розмовляти з клієнтами: чим більше послуг вони у вас замовлять, тим вище буде винагорода. Наприклад, мийка кузова й хімчистка салону може принести близько 10 доларів, а часові витрати складуть менше години. В цілому це цілком адекватна професія, яка здатна приносити стабільний дохід. Головне, щоб у вас не було проблем зі здоров’ям.

Новости Украины