Балочні перетинки: ключовий елемент у будівництві

Балочні перетинки широко використовуються у будівництві. З їхньою допомогою створюють перекриття прольотів між опорними структурами, як, наприклад, колони, стіни. Вони необхідні для нормального розподілу навантаження, а також загалом важливі для безпеки та стійкості всієї будови.

Придбати балочні перетинки можна у компанії «Ковальська». Вони виготовляються із важкого бетону. Також при виборі слід враховувати клас морозостійкості — він залежить від тих умов, в яких ви проводитимете будівництво будівлі. Доставка здійснюється по столиці та області – з усіма умовами можна ознайомитись на сайті компанії.

Особливості балкових перетинок

Бетонні балкові перетинки – це важливий будівельний елемент. Є невід’ємною частиною багатьох конструкцій, надаючи їм міцності, надійності та стійкості.

Перетинки можуть мати різний переріз і форми — слід враховувати вимоги до будівництва конкретних будівель, а також навантаження, яке ці пристрої повинні витримувати. Головна функція таких перетинок полягає у перенесенні навантаження з однієї конструкції на іншу – таким чином підтримується структурна цілісність усієї будівлі.

Балочні перемички мають ряд переваг:

  • вони виготовляються із високоякісного бетону з високим ступенем міцності – він здатний витримувати величезні навантаження;
  • мають стійкість до різних впливів довкілля. Так, конструкціям не страшні хімікати, волога, коливання температури навколишнього середовища. Бетон не розсипатиметься і не розшаровуватиметься з часом, а тому вся будівля служитиме десятиліттями;
  • адаптація до різних стилів та особливостей архітектурних будівель. Балочні перетинки ідеально впишуться в будь-яку будову — можна втілити різні ідеї, і при цьому отримати не тільки красиву, але й надійну, безпечну та міцну будівлю.

У цегляних будинках балочні перетинки використовують для створення рівня поверху. Також вони потрібні для того, щоб рівномірно розподіляти навантаження по несним конструкціям, — це важливо для стійкості і надійності всього будинку.

На відміну від інших матеріалів, бетон має гарну вогнестійкість, що важливо для будь-яких будівель. У разі пожежі перемички не пошкодяться, а тому вся будівля не зруйнується.

Перетинки широко використовуються і в житловому, і в комерційному будівництві — вони не виділяють шкідливі речовини в атмосферу і не шкодять здоров’ю людини. А завдяки своїй універсальності також можуть використовуватись і в інфраструктурних проектах.

Новости Украины