Постпред України при Раді Європи розповів про основні напрямки роботи організації, серед яких, створення спецтрибуналу для керівництва рф

Джерело: Борис Тарасюк

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Постійний представник України при Раді Європи Борис Тарасюк в інтерв’ю УНН розповів про основні напрямки роботи, які веде наша держава в рамках цієї міжнародної інституції. Серед таких напрямків роботи РЄ  — надання організацією майданчику для вирішення питання створення міжнародного спецтрибуналу з покарання політичного і військового керівництва росії.

Деталі

Важливим рішенням стало створення реєстру збитків завданих рф Україні та її громадянам в рамках створення компенсаційного механізуму. Наразі РЄ продовжує надавати експертну допомогу у створенні двох інших елементів компенсаційного механізму, як то компенсаційної комісії і компенсаційного фонду.

«Також вона (РЄ – ред.) готова надати свій майданчик для того, щоб вирішити питання створення міжнародного спеціального трибуналу по покаранню політичного і військового керівництва росії за агресію проти України», — розповів Тарасюк.

Крім того, за словами Тарасюка, РЄ буде продовжувати «відслідковувати ситуацію з правами людини на всіх окупованих територіях і Генеральний секретар буде надавати доповідь свою наступного року, яка буде основою для прийняття рішення по цьому питанню».

Також протягом буде розвиватися співробітництво України з Банком розвитку Ради Європи, щодо співфінансування урядових проектів.

«Тобто це ті основні питання, які будуть однозначно розглядатися впродовж найближчого року в Раді Європи», — повідомив Тарасюк.

Більше читайте в інтерв’ю — Рада Європи виявилася найбільш дієздатною міжнародною організацією, яка готова реагувати на виклики, пов’язані з російською агресією – Тарасюк 

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины