Били струмом і стріляли. Чоловік розповів про знущання росіян над жителями Харківської області

Жителю Куп'янська загрожували стратою на мінному полі.

Співробітники ФСБ у Куп’янську катували місцевих жителів.

Один із колишніх в’язнів росіян розповів про тортури, які окупанти влаштовували під час допитів. Показання постраждалого оприлюднило Управляння СБУ в Харківській області.

За словами чоловіка, під час допитів співробітники ФСБ питали про імена та адреси учасників АТО, громадян з проукраїнською позицією, бійців територіальної оборони.

«Мене на першому допиті хвилин 40 били струмом, стріляли в мене чи то з пневматики, чи то з газового, не знаю — я в мішку був… Били битами чи залізними трубами», — розповідає жертва російських тортур.

Декому з ув’язнених паяльниками випалювали на тілі хрести. Чоловік розповідає, як йому погрожували стратою на мінному полі.

«Казали, ведем на мінне поле разом з собакою — хто перший, ти чи собака. Ти ж розумієш, у тебе тут сім’я», — згадує чоловік слова катів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ізюмі знайшли масове поховання людей

Умови тримання незаконно ув’язнених українців також були жахливими: у невеличкій камері, призначеній на дві особи, утримувалися вісім людей. Служба безпеки проводить оперативно-слідчі дії для встановлення усіх мешканців деокупованих територій, які постраждали від тортур росіян, а також причетних до вчинення воєнних злочинів проти мирного населення України. 

Джерело

Новости Украины