Більшість споживачів на Вінниччині відключені від електромережі: що відомо

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: pexels.com

Згідно розпорядження НЕК "Укренерго" графіки з відключенням електроенергії на Вінниччині скасовано. Про це повідомляють у "Вінницяобленерго".

До опівночі 24 листопада більшість споживачів, окрім об’єктів критичної інфраструктури і транспорту, відключено від електромережі.

"Вінницька область має певний ліміт – лише 20-30% від споживання електроенергії. У першу чергу – для критичної інфраструктури. Мережа обленерго витримує нормальні режими, але енергосистема України не виробляє достатньо потужності, тому всі діляться. Вінницька область теж. Зараз "несемо" 180 мегават. В нормі мали б 600", — повідомив голова ОВА Сергій Борзов.

За його словами, наразі шукають резерви, щоб підміняти потужності та хоч на короткий час, але роздавати світло по всій області.

"Графік залежить від режиму, який доведе Укренерго. Наразі формуємо обмеження у місті Вінниці, аби передати потужності на райони – хоча б година-дві, але світло має бути у всіх", — каже Борзов.

На Вінниччині облаштували 193 пункти незламності. Щоб кожен міг знайти для себе найближчий, створили спеціальний сайт із мапою. У пунктах незламності люди зможуть зігрітися, зарядити мобільні телефони, отримати питну воду, чай, печиво, доступ до мережі Інтернет й інформації про події, що відбуваються у країні та світі.

Новости Украины