Через автомобіль, який придбала одна із сільрад на Полтавщині, люди влаштували акцію протесту

За інформацією: Суспільне Полтава.

Учасники протесту біля будівлі виконавчого комітету. Фото: Суспільне Полтава

У селі Щербані Полтавської області зібралися люди, щоб з’ясувати, навіщо сільрада придбала автомобіль за майже 2 мільйони гривень. Учасники акції протесту прийшли до будівлі виконавчого комітету 18 грудня.

Біля Щербанівської сільради зібралися десятеро людей. Про це повідомила кореспондентка Суспільного з місця події. Вони прийшли, щоб дізнатися, навіщо сільська рада замовили автівку за 1,8 мільйона гривень. Про це Суспільному розповіла одна із учасниць акції Тетяна Аврамко.

Голова Щербанівської сільради Ігор Процик. Фото: Суспільне Полтава

Голова Щербанівської громади Ігор Процик пояснив, що авто придбали на потребу військової частини.

Що відомо про автомобіль, який купила Щербанівська сільрада

Тендер на закупівлю одного автомобіля Щербанівська сільська рада оприлюднила 3 листопада 2023-го року. Очікувана вартість транспорту – 1 мільйон 750 тисяч гривень. Про це відомо із сайту публічних закупівель "Prozorro".

Участь у тендері узяв один учасник – це товариство з обмеженою відповідальністю "Автоцентр-Полтава". Воно запропонувало автомобіль за ту ж вартість, яку очікувала Щербанівська сільрада. Згідно з тендером, транспорт мають доставити до 18 грудня 2023-го року.

Згідно з договором про закупівлю, сільська рада придбала дизельний автомобіль "Skoda Kodiaq" сірого кольору. Рік випуску – 2023-й.

Новости Украины