Чому для надійного зберігання інформації варто користуватися хмарним сховищем

Одним з найбільш ефективних та надійних способів збереження комп’ютерних даних є використання хмарного сховища – технічно віддаленого місця, яке обслуговують абсолютно сторонні фахівці. Використання хмарного сховища позбавляє власника інформації необхідності копіювання та збереження певних даних та файлів за допомогою жорстких дисків власних комп’ютерів або інших пристроїв для зберігання. Віддалене зберігання інформації, яке забезпечує хмарне сховище даних, здійснюється незалежно від місця розташування замовника, комп’ютери якого можуть знаходитися в будь-якому населеному пункті країни та водночас дозволяє перешкоджати несанкціонованому доступу до інформації сторонніх осіб.

В чому переваги співпраці з хмарним сховищем

Хмарне середовище о своєрідним онлайн-диском, на якому цілком безпечно можуть зберігатися величезні масиви інформації, що вкрай важливо за сучасних умов, коли для роботи серверів компанії потрібне безперебійні джерела живлення. Використання хмарного сховища дозволяє певній компанії уникнути витрат на придбання та обслуговування додаткових серверів, флешкарт чи зовнішніх дисків. Крім того, завдяки хмарному сховищу:

  • зменшується імовірність ризику щодо втрати певних даних або частини вкрай важливої інформації, відновлення якої потребуватиме значних фінансових чи матеріальних ресурсів;
  • кожен користувач, що має доступ до відповідного паролю чи посилання може безперешкодно користуватися даними, які зберігаються в хмарному сховищі, незалежно від місця знаходження (ключовим моментом для доступу в хмарне сховище, окрім паролів, є наявність гарантованого інтернет-сигналу);
  • можна зберігати будь-який (необмежений) масив інформації, що дозволяє мінімізувати витрати на додаткові сервери, для розташування яких зазвичай потрібні додаткові офісні приміщення, а їх обслуговування вимагає залучення додаткових висококваліфікованих спеціалістів.

Хмарне сховище з віртуальним диском є вкрай зручним джерелом надійно захищеної інформації для працівників, які часто перебувають у тривалому відрядженні.

Безпечність використання хмарних сховищ

Обираючи хмарне сховище для оренди, його користувач повинен заздалегідь визначитися з типом хмарного жорсткого диску. Так, для зберігання великих обсягів інформації варто обрати для оренди твердотільні накопичувачі HDD, в той час, як для забезпечення високої швидкості роботи та пошуку даних по величезній базі знадобиться накопичувач SSD.

Незалежно від типу твердотільного накопичувача використання орендованого хмарного сховища є цілком безпечні, адже фізичні орендовані сервери можуть знаходитися не тільки в сховищі в Україні, але й за кордоном – в одній з європейських країн. Передача інформації відбувається по зашифрованих каналах, вимоги до авторизації користувача постійно змінюються та удосконалюються, а за потреби орендар хмарного сховища може замовити послугу з періодичного резервного копіювання інформації.

Новости Украины