Оформлювали перевізниками гуманітарних вантажів: у Києві викрили схему переправлення ухилянтів через кордон. Фото

Співробітники СБУ викрили чергову схему переправлення ухилянтів через кордон. Двоє чоловіків оформлювали військовозобов’язаних перевізниками медичних товарів та гуманітарних вантажів.

Про це повідомили в пресслужбі ГУ Служби безпеки України у Києві та Київській області. Підозрюваним загрожує до 9 років позбавлення волі.

«У Києві контррозвідники СБУ затримали двох мешканців столиці, які відправляли військовозобов’язаних до Євросоюзу за підробленими документами. Зловмисники шукали потенційних клієнтів серед кола своїх знайомих та пропонували їм декілька схем виїзду», – розповіли в пресслужбі.

Як зазначили у Службі безпеки, зокрема, зловмисники оформлювали громадян, які хотіли виїхати за кордон, водіями міжнародних рейсів. Потім їхні персональні дані вносили до системи «Шлях» як перевізників медичних товарів та гуманітарних вантажів.

Крім того за окрему суму зловмисники продавали своїм клієнтам фіктивні посвідки на тимчасове проживання на території сусідньої країни Євросоюзу. Також одна із схем включала підроблений виїзний штамп, за наявності якого ухилянти могли перетнути кордон автобусними рейсами.

Зловмисникам повідомили про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Як повідомляв OBOZ.UA, українські прикордонники затримали чергову групу ухилянтів, які намагалися незаконно залишити межі України. Порушники хотіли перепливти річку Тиса на українсько-угорському кордоні.

Джерело

Новости Украины