Чотири причини оновитися з Xiaomi 13 на Xiaomi 14 та одна — почекати

На початку 2024 року Xiaomi представили оновлену лінійку флагманських смартфонів, серед яких з’явилася модель Xiaomi 14. Пристрій отримав чимало нововведень порівняно з попередником, але чи достатньо вони вагомі, щоб оновитися? У нас є 4 вагомі причини, чому варто перейти на нову модель, і 1 аргумент на користь того, щоб поки що утриматися від апгрейда. Розповідаємо про них у статті.

Просунуті камери Leica

Замість одного 50-мегапіксельного модуля, як у Xiaomi 13, у нової моделі тепер цілих три. Головний сенсор LightFusion 900 забезпечує покращений динамічний діапазон. І на цьому зміни не закінчуються:

  1. Фокусна відстань ширококутного об’єктива стала 14 мм замість 15 мм, що забезпечує поле зору в 115˚.
  2. Світлосила зросла до f/1.6 для кращої деталізації в темний час доби.
  3. На телевіку додався проміжний варіант на 46 мм, що додає універсальності.

Портретне знімання стало зручнішим завдяки вибору дистанції, покращилася передача відтінків шкіри. Відео можна писати у 8K 24 к/с і 4K 60 к/с, причому запис у 4K доступний на фронталці. З’явився режим «Кіно» із сінематографічним співвідношенням сторін 2.39:1. Нічні фото і відео однозначно стали кращими. Приємною новиною буде те, що ціни на Xiaomi 14 залишилися тими самими, що й на 13-те покоління минулого року. А отримує користувач значно більше.

Якість збірки та дизайн

Xiaomi 14 зберіг впізнаваний дизайн лінійки, але виглядає більш витончено. Особливо радує декоративне оздоблення блоку камер у стилі «Claus de Paris», як на дорогих годинниках. Задня панель злегка вигнута по краях, завдяки чому телефон зручніше лежить у руці. А ще екран тепер надійно захищений склом Corning Gorilla Glass Victus замість Gorilla Glass 5 у Xiaomi 13.

Покращений дисплей

Діагональ залишилася колишньою — 6.36 дюйма. Зате роздільна здатність підросла до 1.5K, а частота оновлення стала динамічною в діапазоні 1–120 Гц. Максимальна яскравість злетіла до 3000 ніт, тоді як у Xiaomi 13 було 1900 ніт. Додалися підтримка HDR10+, Dolby Vision і режим захисту зору DC Dimming. З таким дисплеєм ще більш приємно дивитися відео — за якість відповідають сертифікат Widevine L1 і підтримка HDR10 у Netflix.

HyperOS з коробки

Xiaomi 14 — лише другий після POCO X6 смартфон, який одразу працює на новій оболонці HyperOS. Оновлена операційна система дає змогу налаштувати екран блокування в стилі iOS і отримувати сповіщення про заряджання та беззвучний режим через аналог Dynamic Island. Інтерфейс, панель управління і віджети теж змінилися на краще. У майбутньому HyperOS має охопити всі пристрої Xiaomi.

Чому варто почекати з оновленням на Xiaomi 14

Єдине, що може зупинити власника Xiaomi 13 від оновлення, ймовірність глобального виходу моделі Pro, яка має основну камеру зі змінною діафрагмою, 6.73-дюймовий дисплей і підтримує 120-ватну зарядку. В інших випадках Xiaomi 14 однозначно хороший і може похвалитися поліпшеннями за багатьма параметрами.

Новости Украины