За гроші допомагала отримати групу інвалідності: на Київщині викрили голову МСЕК. Фото

Правоохоронці викрили голову однієї медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) на Київщині, яка, за даними слідства, за гроші допомагала отримати групу інвалідності. Її затримали на гарячому.

Про це проінформували у пресслужбах столичної поліції та Київської міської прокуратури. Зловмисниці загрожує до 10 років позбавлення волі.

«В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що посадовиця пообіцяла чоловікові присвоїти інвалідність 2-ої групи на довічний термін. Для правдоподібності, «клієнт» пройшов фіктивне медичне обстеження на якому його признали хворим та близько місяця перебував на формальному лікуванні. Крім того, аби не викликати  сумнівів у оточуючих, інша медпрацівниця видавала чоловікові лікарські засоби, які він потім повертав. Відтак, за сприяння посадовиці, чоловікові присвоїли групу інвалідності, а за таку «послугу» фігурантка запросила 500 доларів США», – розповіли в поліції.

Свою «діяльність» зловмисниця розпочала з серпня 2023 року. Під час отримання коштів у розмірі 500 доларів США жінку затримали. Наразі їй повідомлено про підозру в хабарництві та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві повідомили про підозру в хабарництві заступниці директора КП. Вона вимагала з представника благодійної організації 50 тис. грн за надання в оренду комунального приміщення.

Джерело

Новости Украины