«Дякуємо за мирне небо!» — у центрі Полтави провели акцію до Дня українського добровольця (ФОТО)

11-го березня у Корпусному парку Полтави проводять мистецьку акцію «Добровольці – наші герої». Присвячена вона Дню українського добровольця, який відзначатимуть 14-го березня. Організували захід Полтавський міський будинок культури спільно із благодійним фондом «Карітас Полтава».

Просто у центрі парку встановлюють фотозони. Також просто на бруківці художньо розкладають розписані труби від гранатометів, гільзи від артилерійських снарядів.

Поряд для полтавців організовують майстер-класи із виготовлення ляльок-мотанок та янголів, які потім передадуть до зони проведення Операції об’єднаних сил.

До акції активно долучається полтавська молодь. Августина Барабаш та Діана Капустян демонструють зроблені власноруч ляльки-обереги для військових.

Потім одна із дівчат пояснює, чому сьогоднішня акція є важливою.

-Брат моєї хрещеної також воює на Сході. Ми не бачили його дуже давно, дуже сумуємо, немає слів… Такі заходи потрібні, тому що військові повинні знати, що ми їх підтримуємо. Що ми завжди із ними і можемо простягнути їм руку. Ми дякуємо їм за те, що вони воюють заради мирного неба над нашими головами, — говорить Августина.

Крім цього, мешканці міста можуть залишити побажання для бійців на прапорі Полтави.

Полтавці бажають українським військовим повернутися живими, із перемогою та дякують за мирне небо.

Двоє літніх жінок пишуть побажання від себе.

Одна із них потім погоджується повернути написане для журналістів.

-Дорогі захисники, повертайтеся швидше додому. Живими, здоровими. Вас чекають сім’ї. Ми на вас надіємося, ми хочемо, щоб війна закінчилася… — говорить полтавка Валентина Григорівна. На останній фразі починає плакати.

Окрім побажань та оберегів полтавці можуть передати бійцям 92-ої, 72-ої та 58-ої бригад необхідні речі. Люди приносять бинти, вату, медичні препарати, теплі речі.

Раніше ми розповідали про бійця-добровольця із Полтави, який воював біля донецького аеропорту та під Авдіївкою. 

Бажаєте отримувати найважливіші новини Полтави у месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram

Источник

Новости Украины