«Дитячий благодійний вікенд»: у Вінниці збирають гроші для захисників та на відновлення чернігівських шкіл

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Випічка та іграшки на ярмарку. Фото: Ольга Федоренко, Суспільне Вінниця

Гроші на закупівлю ліків для поранених бійців, на продукти та спорядження для захисників на передову, а також на відновлення чернігівських шкіл збирають учасники "Дитячого благодійного вікенду". Проходить такий у Вінниці 25 та 26 березня у ТРЦ "Мегамол".

Суспільне Вінниця

Організували ярмарок відділ молодіжної політики міської ради спільно з департаментом культури та департаментом освіти.

Суспільне Вінниця

Задонатити можна, взявши участь у благодійному шаховому турнірі або ж придбавши щось на ярмарку: там продають різноманітні сувеніри та смаколики.

Суспільне Вінниця

Діти самостійно визначають, на що спрямують кошти.

Учениця Вінницько-Хутірської дитячої школи мистецтв Марія Часовських продає роботи із фетру та стрічок. Гроші, які збирає захисникам на харчі, віддасть дорослим.

Марія Часовських. Суспільне Вінниця

"Я гроші віддам на ЗСУ, тому що вважаю, що потрібно підтримати наших хлопців. Наприклад, купити їм харчі на передову, щоб у них було багато сили захищати нас, і щоб ми якнайшвидше перемогли", – каже Марія.

Катерина Данильчук. Суспільне Вінниця

Інша учениця закладу – Катерина Данильчук – принесла на ярмарок лопатки у петраківському розписі, яким займається чотири роки. Гроші збирає також захисникам на продукти.

Анна Лавренюк (ліворуч). Суспільне Вінниця

Випічку продають школярі ліцею №2. Учениця 10-б класу Анна Лавренюк розповіла, що гроші підуть на відновлення чернігівських шкіл.

Суспільне Вінниця

"Ми продаємо власну випічку, яку готували учні нашої школи. Все домашнє. Є патріотичне печиво, яке оформлювали учні, капкейки, піци. Все дуже смачне. Є дитячий глінтвейн також. Кошти ми спрямуємо на відновлення чернігівських шкіл. Адміністрація школи налагодила контакти. Всі виручені кошти сьогоднішньої ярмарки ми передаємо Чернігову", каже Анна.

Анна Железняк. Суспільне Вінниця

Браслетами, які сама виробляє, торгує на ярмарку шестикласниця 23-го ліцею Анна Железняк.

Суспільне Вінниця

"Я хочу віддати гроші на Фонд Сергія Притули, якщо він буде якийсь мегазбір відкриватит. Хочу свій вклад зробити, як на "мавіківКвадрокоптери з дистанційним керуванням для особистої та комерційної аерофотозйомки та відеозйомки", коли ми скидалися всі", – розповідає Анна Железняк.

Анастасія Тихолаз. Суспільне Вінниця

Браслети з бісеру та м'які іграшки продає Анастасія Тихолаз. Гроші дівчина збирає захисникам на автомобіль.

Анна Коберник. Суспільне Вінниця

Торбинки "власного виробництва" продають учні восьмого ліцею. Десятикласниця Анна Коберник розповіла, що захисникам допомагають не вперше.

Суспільне Вінниця

"Ми започаткували соціальне шкільне підприємство разом із самоврядуванням і командою президента, де виготовляємо ось такі екологічні торбинки, шопери, та різноманітні свічки, які самі декоруємо. Торбинки ми самі і шиємо, і розмальовуємо. Одна торбинка у нас коштує від ста гривень.

Суспільне Вінниця

Але оскільки це ярмарок благодійний, то ми приймаємо і більше, і менше хто скільки дасть. Ми співпрацюємо із волонтеркою Лесею Ревацькою, яка має свій волонтерський фонд у Луці-Мелешківській. Ми співпрацюємо з початку повномасштабного вторгнення. На фронт ми передаємо і гуманітарну допомогу: їжа, продукти, одяг", – каже Анна Коберник.

За словами начальниці міського відділу молодіжної політики Юлії Мончак, за перший день "благодійного вікенду" діти-волонтери зібрали 98 820 гривень.

Новости Украины