Добре прилипає до скла і віконних рам. Рецепт простої замазки для вікон своїми руками

Хорошо прилипает к стеклу и оконным рамам. Рецепт простой замазки для окон своими руками

Враховуючи постійні ракетні удари РФ по об'єктах критичної інфраструктури, опалювальний сезон 2022-23 в Україні буде складним. Щоб пережити зиму, люди в міру можливостей займаються утепленням будинків та пошуком альтернативних джерел тепла. Найпростішим варіантом є утеплення вікон, які можна заклеїти своїми руками.

Герметизувати скло та позбутися щілин у старих дерев'яних рамах можна за допомогою саморобної замазки. Розповідаємо, як зробити її з двох простих та дешевих матеріалів, які не належать до розряду дефіцитних.

Суху крейду покладіть у тканинний мішечок і подрібніть за допомогою молотка. У вас має вийти 800 г порошку. Насипте його гіркою в глибоку ємність і зробіть усередині ямку (як у борошні для замісу тіста). У ямку влийте 200 г натуральної оліфи або лляної олії та перемішайте компоненти. У вас має вийти однорідна пластична маса, схожа на "тісто". Не перестарайтеся з кількістю оліфи: замазка не повинна прилипати до рук, а якщо вона липне, значить крейди доведеться додати.

Така саморобна замазка для вікон добре тягнеться, надійно пристає до скла та дерев'яних рам. Перш ніж наносити її, видаліть стару замазку шпателем і відшліфуйте наждачним папером, щоб рама була гладенькою.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/understand/2022-09-18/horosho-prilipaet-k-steklu-i-okonnyim-ramam-retsept-prostoy-zamazki-dlya-okon-svoimi-rukami/48089

 

 

Новости Украины