Два гурти з Кропивницького виступатимуть на всесвітньому фестивалі та збиратимуть гроші для української армії

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото з фейсбук-сторінки JarmaRock FEST

Гурти з Кропивницького Yelka та Inside The Sound виступатимуть на міжнародному фестивалі JarmaRock у польському місті Ґданськ. Про це Суспільному розповіли учасники гуртів Світлана Буланова та Максим Величко.

Вокалістка гурту Yelka Світлана Буланова сказала – подавали заявку на участь у цьому фестивалі й минулого року, проте не пройшли. Цьогоріч також спробували й опинилися у списку виконавців фесту. "Він крутий та дуже масштабний. Його організовують 46-й рік поспіль. Свою культуру представляють поляки, українці та інші країни".

Склад гурту: Максим Величко – аранжування та гітара, Світлана Буланова – вокал, та Максим Діденко – барабани. Протягом сорока хвилин вони гратимуть старовинні пісні, що збирали на Кіровоградщині разом із проєктом "Баба Єлька", але модернізовані у стилі інді, року та електронної музики.

Участь у цьому фестивалі – це можливість не тільки популяризувати українську культуру, Кіровоградщини зокрема, а й допомогти Україні наблизити перемогу. "Під час виступів буде збір грошей на допомогу нашій державі та збройним силам у боротьбі з Росією".

Також протягом сорока хвилин на JarmaRock виступатиме гурт Inside The Sound у складі двох музикантів: Максим Величко – гітара, та Дмитро Трифонов – бас-гітара.

Гурт створили у 2003 році. Це авторський інструментальний проєкт. "Ми записали два студійні альбоми. Це зовсім інше звучання, дуже відрізняється від проєкту Yelka. Це меломанський стиль, для поціновувачів саме інструментальної музики. Вокалу тут немає".

Фестиваль триватиме два дні: 18 та 19 листопада. Кропивницькі гурти виступатимуть в ніч з п'ятниці на суботу о 00:00 в місцевому клубі "B90".

Що відомо

Проєкт "Баба Єлька" заснований у липні 2018 року. Головна мета проєкту, на думку його учасників — записати автентичні українські пісні, спонукати по-іншому поглянути на народну творчість, позбувшись при цьому комплексів національної меншовартості. В арсеналі "Баби Єльки"є вже понад 200 пісень.

Новости Украины