«Думав, їдемо на місяць, та рідне місто окупувала російська армія». Рятувальник з Кремінної працює у Кропивницькому

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Колаж: Суспільне Кропивницький

Думав, що їде на місяць, та рідне місто окупувала російська армія. Рятувальник Олег Назарько з Луганщини нині працює у Кропивницькому, куди перевіз синів і дружину. Виїхали з Кремінної у березні 2022 року. Що російські військові роблять з його рідним містом, слідкує у соцмережах, розповів Суспільному чоловік.

У Кремінній Олег Назарько працював інспектором відділу запобігання надзвичайним ситуаціям. Таку посаду отримав і у Кропивницькому: "Думали, їдемо на місяць-другий, поки ситуація стабілізується. Так вийшло, що місто окупували. У 2014 році окупанти доходили майже до Кремінної, але бойових дій там не було, лише артобстріли. Бог допоміг і їх відігнали, лінія фронту була за 80 кілометрів від Кремінної".

Кремінну російська армія окупувала 18 квітня 2022 року. Чоловік розповів, що слідкує у соцмережах за тим, як змінюється його рідне місто: "У рятувальників буде дуже багато там роботи. Особливо для тих, які займаються розмінуванням".

Зі слів Олега Назарька, на початку березня 2022 року, коли Кремінну оточили російські війська, лишилась єдина дорога, якою можна було виїхати. Тоді вирішив вивозити двох синів та дружину у безпечніше місце: "Ми виїхали саме перед тим, як могла статися трагедія, якби хтось гуляв на подвір’ї. Наскільки я знаю, прилетіла міна. Пошкодило вікна, шифер та стіни".

В окупованій Кремінній лишились батьки дружини. Вони виїжджати не захотіли, сказала Наталія Назарько: "Вони чекають на нас. Востаннє ми з ними розмовляли два місяці тому. Телефоном нічого не розповідають. Я не уявляю, які там нині дороги, яке місто. Кажуть, що на нашій вулиці заселились російські військові. Ми не знаємо, що там".

Сумує за домом, сказав старший син подружжя Давід: "За бабусею та дідусем, за собакою".

Зі слів Олега і Наталії, не сумніваються, що українські військові Кремінну звільнять. Планують повернутись додому.

Новости Украины