Економічна підтримка: політолог розповів, чого варто очікувати від саміту Україна-ЄС

КИЇВ. 30 січня. УНН. За результатами проведення саміту Україна-ЄС варто розраховувати на економічну підтримку та певні соціальні інтеграції. Про це журналісту УНН розповів політолог Григорій Перепелиця.

Цитата

«Я думаю, що ми можемо розраховувати на економічну підтримку. Інтеграцію певних економічних галузей. У зв’язку з тим, що зараз у нас все одно, наприклад, торгівля з ЄС без мита базується на тимчасових договорах, то теж їх продовження є обов’язковим. Я думаю, всі розраховують на подальшу підтримку бюджету України», — розповів Перепелиця.

Він висловив впевненість, що будуть обговорюватися певні соціальні інтеграції.

«Наприклад, полегшення сполучення автомобільного між Україною та ЄС, його більша лібералізація», — сказав Перепелиця.

Експерт зауважив, що говорити про якісь глобальні зміни одразу не правильно, але покроково, на його думку, такі результати будуть 100%.

Окрім того, він прокоментував можливі результати саміту щодо теми вступу України в ЄС.

«Це не вирішиться на саміті. Це буде наближати вступ, буде пропрацьований якийсь шлях до цього вступу. Звісно, ми вже на цьому векторі. Щорічні саміти тільки цей момент наближують», — сказав він.

Доповнення

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляв раніше, що однією з топ-тем саміту Україна-ЄС на початку лютого стануть переговори про членство України у Євросоюзі.

Прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що цього тижня у Києві відбудеться 24-й Саміт Україна-ЄС за участі голів Єврокомісії та Європейської ради.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины