«Хтось має захищати кордони України»: воїн ЗСУ, який працює на ККПК, поділився своєю фронтовою історією

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Микола Єфименко, який працює машиністом автоматизованої лінії з виготовлення гофроящиків, пішов на фронт ще у 2014 році. Минулоріч він знову вирішив долучитися до лав ЗСУ, однак після цьогорічного поранення потрапив на реабілітацію до Львова, де перебуває на цей час. Своєю фронтовою історією він поділився з журналістами УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Якщо комбінат зачинять, то буде біда”: воїн ЗСУ, який збив російський Су-25, виступив на захист Київського КПК

Цитата

“Я пішов на фронт ще у першу хвилю мобілізації, у 2014 році. Пізніше знову повернувся до лав ЗСУ, тому 24 лютого переді мною не стояв вибір — йти, чи ні. Хтось має захищати кордони України, чому не я?” — розповів військовий.

Наразі він перебуває у Львові на реабілітації, з якою йому допомагає Київський картонно-паперовий комбінат, на якому Микола Єфименко і досі офіційно працює.

“Мене поранило у Донецькій області під час виконання завдання, між Євгенівкою і Павлівкою. Щось прилетіло… Що саме — сказати не можу. Судячи із поранення, то, скоріше за все, 82 міна. Інші кажуть, що це танк, але навряд чи, бо якби танк, мене б не зібрали… У мене поранення усіх кінцівок, ліву руку обірвало, а праву — пошкодило. Зараз я у Львові, приїхав на консультацію і буду лягати на реабілітацію, збирати протези. А так побачимо — може пізніше повернуся назад”, — поділився своїми думками Микола Єфименко.

Він розповів, що прийшов працювати на Київський паперовий комбінат ще у 2013 році: працював вантажником.

“В 2016 році коли пішов на дембель, то одразу повернувся на комбінат. І до 2021 році там працював. Зараз я машиніст гофропереробної лінії 5 розряду. Зараз комбінат активно долучається до допомоги у моїй реабілітації. У нас дуже злагоджений колектив”, — розповів військовий.

Як повідомляють у Київському КПК, це не єдина історія, коли їхні співробітники пішли на фронт та отримали важкі поранення. У комбінаті наголошують, що вони надають допомогу в лікуванні та реабілітації всім співробітникам компанії, які були мобілізовані та отримали поранення.

Раніше своєю фронтовою історією з журналістами УНН поділився Іван Кабанець, який збив російський Су-25.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины