Як росіяни глушать зв’язок на окупованих територіях: експерт пояснив, чому ЗСУ не можуть завадити цьому

Как россияне глушат связь на оккупированных территориях: эксперт объяснил, почему ВСУ не могут помешать этому

Російські війська глушать мобільний та радіозв’язок на окупованих територіях завдяки роботі станцій радіоелектронної боротьби.

У такому разі в нагоді ЗСУ стають цифрові станції з сучасними системами шифрування зв’язку.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов.

"У галузі радіоелектронної боротьби РФ досягла успіху. Треба віддати належне. У них досить багато станцій РЕБ, які глушать у тому числі і не тільки мобільний зв’язок, але й радіозв’язок. Тільки от використання цифрових станцій з сучасними системами шифрування зв’язку дозволяють нашим військам тримати, припустимо, керування військами в надійних руках та у відповідності до вимог війни мати цей зв’язок", – сказав експерт.

"Для цивільного населення звісно ж вони глушать мобільний зв’язок, щоби люди не могли передавати повідомлення чи просто між собою спілкуватися, у тому числі і вести розвідувальну діяльність на території противника", – зауважив Жданов.

Він також пояснив, чому українські захисники не завдають ударів по цих станціях РЕБ.

"Тому що ми не знаємо (місце розташування – ред.). Це станції мобільні, вони постійно переміщуються, щоб їх не виявили. І їх ретельно маскують. До речі, пригадайте, нещодавно декілька станцій такого типу були знищені на правому березі річки Дніпро", – розповів військовий експерт.

Він зазначив, що станції РЕБ – пріоритетна ціль для ударів з боку ЗСУ, тож місцевим жителям варто повідомляти захисникам місця розташування ворожих станцій.

https://tsn.ua/ato/yak-rosiyani-glushat-zv-yazok-na-okupovanih-teritoriyah-ekspert-poyasniv-chomu-zsu-ne-mozhut-zavaditi-comu-2144041.html

 

 

Новости Украины