Як правильно обрати та вручити квіти

Правильний вибір квітів та манера їх вручення є справжнім мистецтвом. Флористи дотримуються думки, що за допомогою грамотно підібраного букету можна висловити будь-яке почуття, не сказавши при цьому ні слова. Також вони впевнені, що невірно обрана композиція може залишити негативне враження або зовсім зіпсувати відносини. Тому до вибору квітів слід підходити уважно та зі знанням справи. У разі виникнення питань можна звернутися до спеціалістів салону квітів GoldenFlora за допомогою або консультацією.

Визначення свіжості квітів

Перед тим, як купити квіти в Києві, треба визначити їхню свіжість. Для цього треба скористатися наступними правилами:

  1. Колір та стан листя. Воно повинно бути зеленим й пружним, без жовтих та бурих плям.
  2. Еластичність пелюсток. Якщо відігнути одну з них, то вона повинна швидко повернутися на своє місце.
  3. Свіжість бутонів. При натисканні на недавно зрізані бутони повинен відчуватися характерний звук легкого потріскування.
  4. Стан стебла. Вони повинні бути твердими та пружними.
  5. На квітах, які мають декілька суцвіть (лілії, гладіолуси), повинно бути багато зелених або не повністю розкритих бутонів.

Привід для дарування

Підбираючи квіти для конкретного випадку, слід враховувати стать, вік та інтереси людини, якій вони призначені. Наприклад:

  1. День народження. Невеличкий букет підійде у якості доповнення до основного подарунку. Але коли є бажання зробити квіти головним козирем, то слід обрати букет не менш ніж з 51 квітки. Слід запам’ятати, що дарувати червоні троянди чужій дружині вважається поганим тоном і може розглядатися як образа.
  2. Весілля. Для цієї дати підійдуть білі або помаранчеві троянди та лілії. Для нареченої прекрасним подарунком стане букет фіалок. А ось червоні гвоздики, троянди або жоржини на весілля дарувати не можна.
  3. Народження дитини. У якості подяки чоловік може подарувати своїй дружині та матері його дитини великий букет троянд або тюльпанів. Вважається, що на таку подію слід підносити композицію зі 101 квітки, як символ починань, постійного руху та безупинності життя.
  4. Початок нової справи. Підтримати друга у його починанні можна, подарувавши йому великий букет помаранчевих або яскраво-жовтих квітів, які символізують успіх та вдачу.

Для чоловіків краще обирати іриси, гвоздики або інші квіти фіолетового кольору. Ніжні відтінки рожевого підійдуть молодим дівчатам, а червоні – зрілим жінкам або дружинам.

Як дарувати квіти

Квіти слід дарувати без обгортки. Її слід зняти перед врученням букету. Але деякі сучасні флористи створюють композиції, у яких обгортка є гармонійним доповненням. У цьому разі спеціалісти попереджують клієнтів про цей нюанс.

Новости Украины