Як вибрати якісне ДСП?

Плити ДСП користуються популярністю на будівельному ринку, що пов’язано із широким застосуванням матеріалу. Технологія виробництва передбачає гаряче пресування попередньо висушеної тирси з додаванням синтетичної смоли. Плити славляться міцністю, стійкістю до зношування, але, потрібно знати, як правильно зробити вибір, і як вартість матеріалу відрізняється, залежно від його виду. Ви можете дізнатись ціни на ДСП, відвідавши сторінку інтернет-магазину ТОМЕК.

Види плит

ДСП пропонується у великій кількості, тому для спрощення вибору проводиться класифікація. За щільністю їх ділять на:

  • П-1 має мінімальну щільність менше 550 кг/м3;
  • П2 із середньою щільністю має показник від 550 до 750 кг/м3;
  • П-3 має високу щільність більше 750 кг/м3;

Матеріал відрізняється за кількістю шарів. Найбільш затребуваними будуть тришарові листи, в яких між двома зовнішніми шарами з дрібної стружки знаходиться шар з великої. Якщо робити вибір по якості обробки поверхні, то плити можуть бути:

  • I – ідеальна поверхня;
  • II – невеликі дефекти;
  • III – на поверхні є тріщини, подряпини;

В інтернет-магазині https://tomek.lviv.ua/ можна ознайомитись з широким вибором пропозицій та придбати матеріал за низькою вартістю.

Критерії вибору

Вибираючи матеріал, є кілька факторів, які потрібно враховувати. Для правильної покупки звертайте увагу на:

  • Екологічність, що визначається класом емісії. Якщо матеріал купується для виготовлення меблів, потрібно вибирати Е1;
  • Щільність. Найбільший показник мають П-3, тому якість кріплення буде вищою;
  • Товщина. Матеріал із товщиною до 1 см купують для конструкцій, на які не покладатимуться навантаження. Для виготовлення меблів вибирають товщину від 16 мм;
  • Якість поверхні. Для ламінування або вирівнювання поверхонь потрібно купувати плити першого сорту, з гладкою поверхнею;

ДСП пропонується у широкій різноманітності варіантів, тому проблем з вибором не виникне. Якщо вибирати матеріал за типом зовнішньої поверхні, то він буде: шліфованим та ламінованим. Кожен із них використовується для певних цілей, тому потрібно визначитися з типом матеріалу.

Клас безпеки

Усі плити ДСП ділять на класи Е1 та Е2. Для використання у житловому приміщенні, вибирайте клас Е1. Кількість шкідливих речовин у матеріалі перебуває у межах норми. Для Е2 показник шкідливих речовин перевищує норму, тому матеріал можна використовувати лише у тих місцях, де не буде людей. У Європі найвибагливіші правила щодо виділення формальдегідних смол. Тому потрібно завжди дивитися показник, перш ніж зробити вибір. Наприклад, у Європі, допустимий показник не більше 0,01 мг/м3, а ось в інших країнах — 0,01 мг/м3. Економити на купівлі матеріалів не варто, адже вони мають бути безпечними у використанні.

Новости Украины