Який віскі краще купити в 2022 році: рекомендації від Хліб і Вино
Віски можна охарактеризувати воістину міцним і мужнім напоєм, для якого характерна довга і славна історія. Келих гарного віскі ідеально скрасить важкий вечір у компанії друзів.
Трішки історії віски
Про цей напій згадується ще далекого 1405 року (Ірландія). Незважаючи на це, шотландці по сьогодні вважають себе первістками у відкритті цього напою, назва якого перекладається як «жива вода».
Особливості початкової рецептури мали багато відмінностей від сучасного виробництва, але, дивлячись на це, віскі користується широкою популярністю у всьому світі. Цей напій швидко завоював популярність серед багатьох шанувальників алкоголю.
Цей міцний алкогольний напій віддає перевагу багатьом людям з усіх куточків планети. Говорячи про географію виробництва та споживання напою, на сьогоднішній день вони вийшли далеко за межі Британських островів. Виробництвом віскі займаються багато виробників із таких країн, як США, Канада, Японія, Індія. Для того, щоб придбати оригінальний продукт, потрібно звернути увагу на ліцензію та контретикетку на пляшці.
Особливості напоїв віски
За багато століть рецептура напою неодноразово зазнавала змін та вдосконалень. Це сприяло появі різних підходів у створенні різних видів віскі:
- односолодовий готується з одного виду солоду;
- купажований. для приготування напою використовують декілька сортів солоду;
- мериканський бурбон. Основою даного підвиду є кукурудза.
Такі різноманітні підходи у створенні алкоголю сприяли одержанню різних напоїв: whiskey, whisky, scotch whisky. Всі ці назви мають на увазі один різновид напою, а саме віскі. Так, для шотландських та канадських виробників характерно маркувати свої продукти позначенням whisky, причому шотландські торгові марки використовують ще й доповнення «scotch». Виробники з Америки не надають особливого значення цим відмінностям.
На нашому сайті діє доставка алкоголя: hlibvino.com.ua. Ціна на напій визначається тривалістю витримки. Віскі це досить складний напій, для якого характерний насичений післясмак. Професійними дегустаторами за багато років було розроблено низку спеціальних методик, що передбачає правильне вживання дорогого та елітного алкоголю. Фахівці не рекомендують класти у віскі шматковий лід, тому що порушується ароматика та структура напою.