Житомирські старшокласники матимуть можливість безкоштовно пройти профорієнтаційний тест

У закладах загальної середньої освіти будуть проводитися тестування для учнів старшої шкільної ланки за участі спеціалістів Комп’ютерної Академії ШАГ та практикуючих психологів Житомирської обласної громадської організації «Воскресіння».

«Тестування проходитиме в електронному вигляді в школах у кабінетах інформатики згідно запланованого графіку. Після проходження тестування впродовж трьох тижнів на електронні пошти  дітей  чи їхніх батьків прийде відповідь про те, до якої професії вони схильні», — говорить Оксана Рябцева, автор проєкту.

Цікаву методологію упорядкував генеральний директор Комп’ютерної академії ШАГ  Дмитро Корчевський, і унікальність її в тому, що в ній  включено лідерську складову визначення особистості. Організатори зазначають: тест унікальний і точний, передбачає розгорнуті запитання для дітей. Такий проєкт  вже успішно пройшов апробацію в Києві, Харкові та Одесі.

Зі слів Наталії Шикиравої, методиста Науково-методичного центру департаменту освіти міської ради, на сьогодні в 11 класах житомирських шкіл навчається понад 1,5 тис учнів,  з них 40 % не визначені з майбутньою професією, про що свідчать останні дослідження практичних психологів. У житомирських закладах загальної середньої освіти нараховується 202 класи  старшої ланки, де навчається понад 6 тис. учнів.

Зазначений проєкт реалізовуватиметься за підтримки управління у справах сім’ї молоді та спорту, департаменту освіти Житомирської міської ради, Обласного центру зайнятості, Житомирського міського центру соціальних служб сім’ї, молоді та спорту.

Професію треба обирати вмотивовано, адже нині, як зазначають організатори заходу, 80 % людей працюють не за фахом, і багато з них відчувають потенціал в іншій сфері.

Профорієнтаційний проєкт триватиме до грудня місяця 2020 року, коли узагальнять результати зазначеної роботи.

Житомир учні старшокласники профорієнтаційний тест

Источник

Новости Украины