У Житомирському медичному інституті провели колегію управління охорони здоров’я ОДА

Підбити підсумки роботи медичної галузі зібрались лікарі первинної та вторинної ланки медицини з усієї області, позаштатні фахівці управління охорони здоров’я.

Участь у колегії взяли заступниця голови ОДА Наталія Остапченко та голова обласної ради Володимир Ширма.

Під час колегії розглянули три питання: підсумки роботи галузі за 2019 рік, підготовку медзакладів регіону до початку другого етапу реформування медицини з 1 квітня 2020 року, а також обговорили план заходів щодо запобігання завезенню та поширенню коронавірусу на території області.

«Сьогодні на медичну галузь покладене велике навантаження, адже продовжується реформування галузі охорони здоров’я. Успішне включення до якої дасть можливість зробити наші медичні заклади ще кращими, а медичну допомогу більш якісною», – зазначила Наталія Остапченко.

До контрактування з НСЗУ готові понад  90% спеціалізованих медичних закладів Житомирщині, з них 50 – вже подали пропозиції про обслуговування за програмою медичних гарантій. На комунальні некомерційні підприємства перетворено 100% спеціалізованих медичних закладів.

Нагадаємо, що Житомирська область є пілотним регіоном щодо формування мережі опорних закладів у межах госпітального округу. Наразі опорними в області визначено 7 медзакладів, проте ця мережа ще може бути переглянута.

Житомир Житомирський медичний інститут колегія управління охорони здоров’я ОДА медицина

Источник

Новости Украины