Каньє Вест на показі Yeezy у Парижі вийшов у футболці White Lives Matter

Каньє Вест на показі Yeezy у Парижі вийшов у футболці White Lives Matter

Фото: скріншот відео youtube.com

Репер Каньє Вест (Йє) презентував колекцію YZY SZN 9 (Yeezy Season 9) бренду Yeezy у рамках Тижня моди у Парижі. Цей «секретний» показ музикант анонсував лише за пару днів до події, запросивши на нього всього 50 осіб. Серед тих, кому пощастило першими побачити дизайнерське вбрання співака, були Анна Вінтур, Демна Гвасалія, Джон Гальяно, Рікардо Тіші, Ірина Шейк, Едвард Еннінфул. Сам Каньє з’явився перед публікою в лонгсліві із зображенням Папи Римського Іоанна Павла II і написом White Lives Matter («Життя білих мають значення») — переінакшене гасло руху захисту прав афроамериканців Black Lives Matter, чим наробив багато галасу в соцмережах. Побачити показ у такому ж лонгсліві прийшла активістка Кендіс Оуенс, яка виступала проти цього руху.

Захід розпочався з вітальної промови Йе. Він згадав дебютний показ Yeezy у Парижі, після якого його розкритикували ЗМІ. Він також нагадав присутнім ситуацію 2016 року у Франції, коли злочинці пограбували його ексдружину Кім. За словами репера, менеджмент не дав йому оговтатися після цієї ситуації. Співак також виступив із критикою на адресу бренду Gap, з яким раніше створював одяг, та заявив, що відкриває власний дім моди.

– Ми відкрили власний дім. Так. Поки крій може бути трохи неправильним, шов може бути трохи не таким, але ми змінили уявлення про моду за останні десять років. Ми – вулиця, ми – культура, – уточнив Вест.

Каньє Вест на показі Yeezy у Парижі вийшов у футболці White Lives Matter

Гостями шоу також стали діти Каньє Веста та Кім Кардаш’ян. Старша дочка репера Норт Вест перед початком показу заспівала разом із дитячим госпел-хором, який раніше виступав на недільних службах співака.

За кілька днів до показу репер розмістив у соцмережах колаж зі знімків Бейонсе, Ріанни, Ірини Шейк, Наомі Кемпбелл, Анджеліни Джолі, Емілі Ратаковські, Жизель Бундхен, Белли Хадід та Амелії Грей Хемлін, натякнувши, що всі вони якимось чином пов’язані з колекцією. Зрештою у шоу взяли участь лише Амелія Грей Хемлін та Наомі Кемпбелл. Причому остання закривала показ, вийшовши на подіум в об’ємному чорному пуховику та кепці-хустці.

На Тижні моди у Парижі українським дизайнерам пощастило познайомитися з головним редактором американського VOGUE Анною Вінтур. Зустріч відбулася у рамках Vogue UA Ukrainian Designers Showcase – заході від української версії глянцю для преси, баєрів та інфлюєнсерів, спрямованому на популяризацію українських брендів на світовій арені.

Каньє Вест на показі Yeezy у Парижі вийшов у футболці White Lives Matter

Джерело

Новости Украины