Коли західні танки зʼявляться на полі бою – розповів військовий експерт Жданов

Олег Жданов

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Основне постачання танків Україні від партнерів очікується в березні. Тому на полі бою західні танки зʼявляться не раніше квітня. Адже для цього необхідно сформувати підрозділи для контрнаступальних дій. Про це в коментарі УНН розповів військовий експерт Олег Жданов.

Цитата

«Основний термін передачі танків – березень, тому я думаю, що на полі бою вони зʼявляться в квітні, не раніше. Адже треба провести розподіл по частинам та підрозділам, які зараз формуються. В основному танки будуть надходити в нові підрозділи, які будуть суто для контрнаступальних дій. Бо зараз ми ведемо оборонну операцію, але, наскільки я розумію дії Генерального штабу, формуються нові підрозділи для контрнаступу суто на західному озброєнні», – розповів Жданов.

Деталі

На сьогодні відомо, що Захід передасть Україні близько 80 танків Leopard 2 та 178 Leopard 1. Проте експерт вважає, що з них прибуде близько 150 Leopard 1, адже решту або не зможуть відновити, або розберуть на запчастини. Також очікується передача 130 Т-72 різних модифікацій. Щодо британських танків Challenger, то їх прибуття у кількості 14 штук очікується вже в цьому місяці.

«Але на “Рамштайні” Ллойд Остін закликав країни “танкової коаліції” надати нам більше танків зі своїх резервів, ніж було обіцяно. Це може бути десь 320 танків, без врахування Leopard 1», – зазначив Жданов.

Щодо того, скільки всього Україні необхідно танків, експерт згадав слова генерала Валерія Залужного, сказані у вересні, що для контрнаступальних дій необхідно сформувати 10-20 бригад. Тож якщо брати середню кількість – 15 бригад, по 3000 осіб – необхідно близько 300-400 танків, 600-700 стволів артилерії та приблизно 3,5 тисяч бойових броньованих машин.

«Танки Т-72, які нам дадуть, ймовірно, одразу зʼявляться на полі бою, бо нам треба підсилювати танкові підрозділи, які сьогодні діють на лінії фронту. Ми ж все одно несемо втрати, бо це війна. Challenger також, ймовірно, відправляться на підсилення. А “Леопарди” стануть основою для формування резерву, скоріше за все. Він стає в нас наймасовішим та основним бойовим танком», – припустив Жданов.

Нагадаємо

Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква повідомив, що зустріч на рівні міністрів оборони країн-партнерів у форматі “Рамштайн”, яка відбулася на цьому тижні, має хороші результати. Зокрема, танкова коаліція для України зростає, але не всі рішення можна висвітлювати у пресі.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины