Коргі Єлизавети II залишаться із сином королеви Ендрю та його ексдружиною

Коргі Єлизавети II залишаться із сином королеви Ендрю та його ексдружиною

Фото: REUTERS/Hannah McKay

Коргі королеви Єлизавети II Муїк та Сенді житимуть з її 62-річним сином Ендрю, герцогом Йоркським, а також його колишньою дружиною герцогинею Йоркською Сарою Фергюсон. Про це CNN повідомило джерело, близьке до герцога Йоркського.

Незважаючи на те що пара розлучилася ще у 1996 році, вона продовжує проживати у Королівській ложі у маєтку Віндзор. Герцогиню Йоркську та королеву Єлизавету пов’язували любов до вигулу собак у Віндзорі, а також до верхової їзди.

У королеви було чотири собаки. Крім коргі Муїка та Сенді це доргі Кенді й кокер-спаніель Ліссі. Незрозуміло, хто наглядатиме за ними. Королеві Єлизаветі II часто приписують створення породи доргі після того, як її коргі пов’язали з таксою її сестри, принцеси Маргарет. Всього за життя у Єлизавети II було близько 30 собак, принцеса Діана одного разу назвала їх «килимом, що рухається».

У 2021 році під час карантину принц Ендрю подарував своїй матері коргі Муїка та доргі Фергуса. Останній помер у віці п’яти місяців від вад серця. Тоді дочки Ендрю, принцеси Беатріс та Євгенія, подарували королеві коргі Сенді на честь її 95-річчя. Першого собаку коргі Сьюзен Єлизаветі подарував на 18-річчя її батько Георг VI у 1944 році. Останній нащадок Сьюзен помер 2018-го.

Єлизавета II померла 8 вересня у віці 96 років. Похорон королеви відбудеться 19 вересня. Новим правителем Великобританії став король Чарльз ІІІ – старший син Єлизавети.

Джерело

Новости Украины