КРАІЛ ініціювала звернення до Кабміну щодо запровадження санкцій проти 1xBet

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей ініціювала звернення до Кабміну щодо накладення санкцій на проросійську букмекерську контору 1xBet та її власників — Романа Семіохіна, Сергія Каршкова та Дмитра Казоріна, розповів речник волонтерської розслідувальної спільноти InformNapalm Михайло Макарук. Цю інформацію журналістам УНН також підтвердили й власні джерела в Кабміні.

Деталі

За словами Михайла Макарука, у списку санкцій має опинитися не лише 1xBet, а ще й пов’язані з ними фізособи.

Цитата

“Наприклад, директори контори «Твоя беттінгова компанія», на яку записаний 1xBet, а також проксі-сайти, які працюють на 1xBet і також збирають інфу про персональні дані українців, щоб передавати її до ФСБ для збільшення ефективності російських терористичних атак!” — повідомив він.

Додамо

У 2019 році букмекерська контора 1xBet, яка на той час ще не працювала на українському ринку легально, допомагала росіянам фінансувати нині заборонену партію “Опозиційна платформа – За життя”.

1xBet використовували як своєрідну “прокладку”, через яку представники “лужніковського” угруповання — депутат Держдуми росії Олександр Бабаков, член комітету Держдуми з міжнародних справ Євгеній Гінер та так званий «злодій в законі» Міхаіл Воєводін, яких у ЗМІ вже давно пов’язують з 1xBet, переказували гроші з росії в Україну та оплачували частину передвиборчих видатків для партії Медведчука, а допомагав їм у цьому Сергій Цибін, який наразі є власником “Твоя беттінгова компанія”, на яку і зареєстрований 1xBet в Україні.

Нагадаємо

У вересні цього року через «російський слід» Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей позбавила ліцензій для роботи в Україні ТОВ “Твоя беттінгова компанія” (1хBet).

Попри це, проросійський букмекер продовжує нелегально працювати в Україні і намагається повернути собі ліцензії для роботи через суд.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины