КРАІЛ знову обдурює ЗМІ і не ініціює закриття всіх сайтів-дзеркал букмекера 1xBet

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей вчергове обманює ЗМІ і вочевидь не хоче блокувати всі сайти проросійського букмекера 1xBet, який попри анулювання ліцензії і досі безперешкодно веде свою діяльність на території України. Як це відбувається — читайте в матеріалі УНН.

Деталі

19 вересня під час телефонного спілкування з журналістом УНН, член Комісії Геннадій Новіков заявив, що КРАІЛ тримає руку на пульсі того, що в Україні й досі доступні сайти-дзеркала нелегального букмекера 1xBet. Мовляв відомство звертається до постачальників послуг щодо обмеження доступу до цих сайтів для користувачів мережі інтернет та надсилає відповідні запити до СБУ, в яких вказує про порушення 1xBet законодавства України.

Однак виявилося, що Комісія не надсилала жодних запитів до СБУ щодо діючих сайтів — дзеркал 1xBet. Про це у відповідь на запит УНН вчора повідомили в Службі безпеки України.

Водночас саме КРАІЛ — єдиний орган, який має важелі управління такими сайтами і, вочевидь, не вважає за потрібним користуватися ними та співпрацювати з СБУ.

Така “політична сліпота” була притаманна Комісії і раніше. Зокрема, там не помічали “російського сліду” 1xBet, та не надсилали ніяких звернень до Бюро економічної безпеки з приводу цього питання.

Лише ж після розголосу в ЗМІ, КРАІЛ розпочав свою співпрацю з БЕБ і врешті-решт анулював ліцензію компанії та знайшов їх російське коріння.

Однак тепер Комісія не лише не ініціює закриття всіх сайтів-дзеркал 1xBet, а й не бачить підстав ініціювати накладення санкцій на проросійського букмекера.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины