Лавриненко звільнений з посади головного тренера «Інгульця». Він працював із командою 6 років

За інформацією: Суспільне Вінниця.

ФК «Інгулець»

Саме він вивів команду з Петрового з Першої ліги в УПЛ.

Футбольний клуб "Інгулець" повідомив про припинення співпраці із головним тренером Сергієм Лавриненком.

Звільнення Лавриненка відбулося після поразки "Інгульця" у 13-му турі чемпіонату України. Команда з Петрового поступилася "Металісту 1925" (1:2) та продовжує перебувати у зоні вильоту.

Таким чином, "Інгулець" уперше за шість років змінив головного тренера. Лавриненко очолив команду у 2016-му та вивів її з Першої ліги в УПЛ.

В еліті чемпіонату України "Інгулець" виступає вже третій сезон. У першому розіграші УПЛ команда з Петрового фінішувала на 12-й позиції, тоді як на момент зупинки другого займала 14-е місце.

Для Сергія Лавриненка "Інгулець" був другим клубом у кар'єрі. У період з 2014 по 2016 рік він очолював кропивницьку "Зірку", яку також виводив з Першої ліги в УПЛ.

Загалом із Лавриненком у статусі головного тренера "Інгулець" зіграв 181 матч в усіх турнірах, здобувши 68 перемог, а ще 51 раз зіграв внічию.

Щодо "Інгульця", то у клубі повідомили, що замість Лавриненка команду очолюватиме у статусі виконувача обов'язків хорват Младен Бартулович.

Що відомо

  • Лавриненко став другим тренером з УПЛ, якого відправили у відставку у сезоні 2022/23. Першим став Валерій Кривенцов, що працював з "Металістом 1925".
Новости Украины