LOBODA назвала «вкидом» заяву МЗС Литви про внесення її до списку небажаних осіб

LOBODA назвала "вкидом" заяву МЗС Литви про внесення її до списку небажаних осіб

Фото: instagram.com/lobodaofficial

Співачка Світлана Лобода (LOBODA) спростувала, що її ім’я внесли до списку небажаних осіб Литви через гастролі в Росії після анексії Криму. У соцмережах артистка заявила: жодних документів, що підтверджують цю інформацію, немає, а саму новину назвала замовленим «вкидом».

— Черговий вкид і чорний піар у мій бік. Прошу ЗМІ не підтримувати цю інформацію. На сьогоднішній день жодної офіційної заборони на мій в’їзд до Литви немає. Мої заплановані концерти у Литві на підтримку України відбудуться. Слава Україні! — зауважила зірка у своєму телеграм-каналі.

Новина про те, що співачку нібито внесуть до списку персон нон ґрата Литви, повідомила місцевим журналістам представник МЗС Литви Пауліна Левіцькіте. Міністр культури Симон Кайріс зазначив, що виконавиця є громадянкою України, тому на неї не поширюється автоматична заборона на в’їзд як для російських виконавців. Чиновник наголосив, що у Латвії організатори самі скасували виступ Лободи, бо сумнівалися у її позиції щодо війни.

До 24 лютого Лобода жила в Росії та Європі. Після початку повномасштабної війни переїхала до Риги (Латвія) разом із сім’єю та музикантами. Наразі артистка дає благодійні концерти, частину грошей з яких перераховує на допомогу Україні, зокрема рідному Ірпеню. В інтерв’ю російській журналістці Катерині Гордєєвій Лобода заявила, що не могла залишатися в Росії після початку війни і вважає помилкою переїзд до Москви після 2014 року.

Джерело

Новости Украины