«Має розвинені контакти з «Партією регіонів»: Дунда пояснив, чому позафракційний Яценко підтримав бунт в комітеті держвлади

Антон Яценко

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Позафракційний народний депутат Антон Яценко був серед тих депутатів, що зірвали засідання парламентського комітету з питань організації держвлади, на якому мали розглянути законопроєкт про позбавлення мандатів депутатів заборонених партій. Нардеп Олег Дунда вважає, що Яценко приєднався до бунту, адже має зв’язки з “Партією регіонів” та ОПЗЖ. Про це він розповів у коментарі УНН.

Деталі

Дунда також зазначив, що комітет покинули і деякі “Слуги народу». На його думку, таку команду їм дало керівництво фракції.

Цитата

“Яценко — він завжди був про гроші. Він має розвинені контакти із “Партією регіонів”, ОПЗЖ, “Батьківщиною”. Він думає лише про себе улюбленого. Тут більше питання до керівництва ВР і керівництва фракції “Слуга народу”. Бо без їх команди деякі депутати б, представники “Слуг народу”, з комітету не вийшли б”, — зазначив нардеп.

Бунт депутатів, які раніше входили до “Опозиційної платформи — за життя”, Дунда пояснив тим, що вони бояться втратити своїх людей в органах місцевої влади, підтримка яких їм необхідна в разі організації перевороту.

“Вони (росіяни, — ред.) намагалися опиратися на так звану колишню депутатську фракцію — партію ОПЗЖ. Що вони стануть майбутнім таким ляльковим урядом, проросійським в Україні, який очолить владу і зробить нібито легітимацію військової агресії зі сторони російської імперії. Це не вдалося, але ті люди які це мали очолити — а це ОПЗЖ, в першу чергу, — вони залишаються у сесійному залі і залишаються у міськрадах. Що залишає ризики заколотів і переворотів. І щоб їм це зробити — їм потрібні ще й місцеві депутати. Чому іде такий шалений опір? Бо коли іде заколот і переворот безпосередньо в Києві, їм потрібно щоб на місцях і в регіонах так само були люди, які мають якісь там повноваження, мандати. Щоб вони це підтримали. Бо якщо у Києві переворот, а регіони це не підтримують — це невдалий переворот. Відповідно, я розумію, чому Бойко з компанією за це так борються і намагаються будь-якими засобами залишити мандат”, — додав Дунда.

Нагадаємо

Комітет з питань організації державної влади не зміг розглянути законопроєкт щодо позбавлення мандатів депутатів заборонених партій через те, що низка депутатів покинули засідання і залишили комітет без кворуму. 

Яценко, який раніше був у нині забороненій “Партії регіонів”, прогуляв і минуле засідання Комітету, де мали розглядати даний законопроєкт.  Зазначимо, що до комітету держвлади Яценко приєднався лише 6 жовтня, вже після того, як туди направили законопроєкт про позбавлення депутатів мандатів.

Самого Яценка вже закликали скласти мандат. Із такою заявою виступив колишній бранець кремля, а нині перший заступник голови Черкаської облради Роман Сущенко. Він також вимагав перевірити Яценка на колабораціонізм.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины