Міністр аграрної політики та продовольства зустрівся з аграріями

Як повідомляє прес-служба Херсонської обласної ради, Херсонщина є потужним виробником зернової, плодоовочевої та баштанної продукції. Так, щороку тут збирають до 2 млн тонн зернових, понад 500 тис. тонн технічних культур, а також 1,6 млн тонн плодоовочевих і баштанних культур.

 «Символічно, що саме на Херсонщині ми сьогодні обговорюємо питання національного масштабу – це зрошення і меліорація. Обидва питання знаходяться на особистому контролі Президента та Прем’єр-міністра і мають вагому підтримку на державному рівні», — зазначив Роман Лещенко та розповів про позицію Міністерства щодо подальшої роботи над впровадженням національного проєкту з відновлення зрошення на півдні України.

Також у рамках зустрічі аграрії змогли поставити нагальні питання, зокрема формування тарифів на подачу води для зрошення у поливному сезоні 2021 року.

 Голова Державного агентства водних ресурсів України Валентин Шліхта запевнив аграріїв, що ціна буде «розумною» та не принесе їм значних збитків.

 Окрім того, представники агропромислового комплексу підняли питання щодо наявності корупційної складової у діяльності працівників Держводагентства.

Читайте також: Херсонщина долучилася до обговорення проєкту зрошення земель

Источник

Новости Украины