Минулої доби на Житомирщині зафіксовано пожежі, що попередньо сталися через електрику

28 липня о 20:36 до Служби порятунку «101» м. Коростень надійшло повідомлення про загоряння у житловому будинку на двох господарів по вул. В.Стуса. За вказаною адресою виїхало два відділення фахівців 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

По прибуттю з’ясувалося, що пожежа спалахнула у веранді однієї з квартир – горіла стеля. Господар разом із сусідами вже розпочали заливати вогонь водою.

О 21:00 рятувальники ліквідували пожежу. Також вони не допустили поширення горіння по всій площі дерев’яного будинку. Вогнем знищено лише 1 кв.м стіни та 2 кв.м перекриття.

Вже 29 липня з 6:20 рятувальники Андрушівщини працювали над гасінням пожежі в селі Яроповичі. Там спалахнув сінник на території приватного домоволодіння. Існувала загроза поширення полум’я на розташований впритул дерев’яний хлів із значною кількістю худоби в середині та житловий будинок. До приїзду вогнеборців на пожежу залучили місцевий трактор з водою, завдяки якому селяни розпочали самотужки відбивати вогонь від господарчої будівлі.

Спільними зусиллями фахівців ДСНС та місцевих мешканців о 07:35 пожежу локалізовано. Наразі рятувальники розбирають та проливають сіно. Вогнем знищено сінник та 20 т грубого корму.

В обох випадках попередня причина пожежі – коротке замкнення електромережі. Остаточні наразі встановлюються.

У ДСНС України в Житомирській області

Источник

Новости Украины